Jääkiekkokausi raikaa aalloilla ja netissä

kirjoittanut

kategoriassa

SM-liiga-logoRadioselostukset jääkiekon SM-liigapeleistä ja Mestis-otteluista alkavat syyskuun toisella viikolla. Kausi huipentuu keväällä taisteluun Suomen mestaruudesta ja noususta SM-liigaan. Lähes jokaisen SM-liigajoukkueen otteluja voi seurata paikallisten radiokanavien kautta sekä radiotaajuuksilla että internetissä. Valtakunnallisesti kiekkolähetyksiä välittää YLE Radio Suomi.

HPK:n pelit selostava Iskelmä Janne luo nettisivuilleen mahdollisuuden kuunnella ottelujen maalikimarat jälkikäteen. Selostajana jatkaa Jouko Jaakkola. Kaakkois-Suomessa kuuluva Iskelmä Kaakko selostaa SaiPan pelit. Selostajana toimii Eero Tauru. Myös Porissa ja Turussa kiekkolähetykset jatkuvat entiseen malliin. Auran Aaltojen sivuilta voi katsoa TPS:n kotipelien maalikoosteen, johon on lisätty selostaja Timo Järvenpään hehkutukset. Uutena osuutena alkaa kaikkina Tepsin arkipelipäivinä kello 11-13 lähetettävä Lämärin päivälähetys. Timo Järvenpään juontamassa ohjelmassa kuullaan valmentajahaastattelu, pelaajakortti ja jääkiekkoaiheisia tietokilpailuja.

Radio Ramonan pääselostajana jatkaa Risto Leino, mutta Ari Anteroinen selostaa osan Rauman Lukon vieraspeleistä. Kotiotteluissa pelitapahtumia kommentoivat Heikki Kauhanen ja Jari Torkki sekä uutena kommentaattorina aloittava Marko Keskinen.

Kuopion KalPan pelit alkavat kuulua internetissä kauden alkupuolella. Iskelmä Oikea Asema selostaa kaikki KalPan ottelut netin lisäksi Kuopion taajuudella 96,7 MHz. Uutena selostajana aloittaa Mikael Juntunen, joka selosti pari vuotta sitten Mestiksessä pelaavan Kajaanin Hokin otteluja Radio Kajaukseen.

Saarela äänessä Isku Areenalta

Radio Voima seuraa Pelicansin koti- ja vierasottelut. Pelikoosteita ja haastatteluja nähdään lisäksi Etelä-Suomen Sanomien ess.fi-palvelussa. Lahtelaisjoukkueen vieraspelit selostaa Ilkka Varmavuo. Kotipelien selostaja vaihtuu. Ääneen Lahden Isku Areenalta tulee Jarmo Saarela. Kotipelien pelaajahaastattelut suorittaa Veli-Matti Savinen. Radio Voiman vahvan kiekkopanoksen täydentävät studiojuontajat Larissa Lehmusvirta ja Matti Eve.

Myös Jyväskylän selostaja vaihtuu, kun takavuosina JYP-otteluja selostanut Timo Lievemaa tekee paluun aalloille. Oulussa Radio Megan Kärppä-äänenä jatkaa Ari Stenius. Tampereella Radio 957:n selostajina toimivat Juha Lindgren ja Antti Mäkinen.

SBS Finlandin omat radioasemat Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa lähettävät ottelupäivinä Kiekkoradiota, joka alkaa tunti ennen ottelun käynnistymistä. Ohjelma sisältää pelkkää puhetta kiekosta. Yhteisenä elementtinä kaikilla on Hiitelän boksi, jossa kiekkoanalyytikko Juha Hiitelä analysoi toimittajan kanssa polttavia kiekkoaiheita. Loput aiheet käsittelevät selostettavaa ottelua paikallisesti. Kiekkoradio on pyörinyt aiemmin vain Radio 957:ssa.

SBS lisää kapasiteettia nettilähetyksiinsä, koska suositut kiekkolähetykset ovat tukkineet radioiden normaalit kuulteluosoitteet.

– Kävijämäärät ovat lisääntyneet vuosi vuodelta, ja SBS:n nykyiset nettiradion maksimikäyttäjämäärät eivät tule riittämään alkuunkaan. Normaalin nettiradiokaistan tullessa täyteen otetaan automaattisesti käyttöön varastriimi, johon mahtuu noin tuhat kuuntelijaa lisää radiokanavaa kohden. Tätä varastriimiä voi kuunnella myös ulkomailla. Lisäksi koko kiekkoradion jälkikuuntelu on mahdollista osoitteessa stream.sbs.fi, kertoo studiopäällikkö Janne Lundén SBS Radioista.

HIFK Radio myös vieraspeleihin

Helsingin IFK:n ottelut kuuluvat viime kauden tapaan tilapäisellä luvalla toimivasta HIFK Radiosta netissä ja pääkaupunkiseudun ula-taajuudella 93,6 MHz. Hifkin pelit selostaa aiemmin Metro FM:llä ja Bassoradiossa selostanut Harri Hinkkanen, joka matkustaa myös kaikkiin helsinkiläisjoukkueen vieraspeleihin. Hinkkanen juontaa lisäksi HIFK Radion urheiluaamut, jotka kuullaan pelipäivinä arkisin kello 7-9 ja lauantaisin kello 10-12. Ottelulähetysten studio-osuudet juontavat Jami Kananen ja Tuomas Tanner.

– HIFK Radio lähettää ohjelmaa kevääseen asti pääasiassa HIFK:n ottelupäivinä. Radio kuuluu alkavalla kaudella entistä paremmin, jopa Keravalle asti, sanoo Risto Koskenkari tuotantoyhtiö RK-Entertainment Oy:stä. HIFK Radio jatkaa lähetyksiä keväällä pelattavien jääkiekon MM-kisojen päättymiseen asti.

Sportin liigaunelmat Radio Vaasasta

Mestiksen kauden suosikkeihin kuuluvan Vaasan Sportin vieraspelit välittyvät Radio Vaasan taajuuksilla ja nettisivuilla. Selostajana toimii Simo Roimela. Iskelmä Rex selostaa joitakin Jokipoikien vieraspelejä kauden kuluessa. Pudotuspeleistä selostetaan kaikki ne vierasottelut, joita ei näytetä Urheilukanavalla. Ottelut selostaa Lauri Hyvönen. Mestis-kausi huipentuu mestaruusottelujen jälkeen pelattaviin liigakarsintoihin.

Kokkolalainen Radio 967 ei tällä kaudella selosta Suomi-sarjassa pelaavan Hermeksen pelejä. Ohjelmistossa on sen sijaan Hermes Hockey Radio, joka taustoittaa kuuluvuusalueen jääkiekkojoukkueiden kuulumiset torstai-iltapäivisin ja uusintana perjantaiaamuisin. Ohjelman toimittaa Lasse Lehmus