Oikea Asema vaihtaa omistajaa ja muuttuu Iskelmäksi

kirjoittanut

kategoriassa

Oikea Asema -logoPohjois-Savossa toimiva paikallisradio Oikea Asema muuttuu Iskelmä Oikea Asemaksi heinäkuun alussa. Samalla Oikean Aseman omistaja vaihtuu, kun mediakonserni Kevyt Kanava Oy ostaa koko Pohjois-Savon Paikallisradio Oy:n osakekannan. Myyjinä ovat muun muassa Savon Sanomien emoyhtiö Keskisuomalainen Oyj sekä yksityisomistajat Hannu Ala-Pappila ja Matti Arppe. Kevyt Kanava -konserni on Suomen suurin yksityinen radio- ja tv-talo, johon kuuluu valtakunnallinen IskelmäTV Harju & Pöntinen ja kaupallisia alueradioita. Konsernin taustalla on pohjalainen Tarja ja Hannu Harjun perhe.

Oikean Aseman toimituksessa työskentelevät päätoimittaja Hannu Ala-Pappila ja radiojohtaja Matti Arppe jatkavat uuden omistajan palveluksessa. Myös osa Oikean Aseman nykyisistä työntekijöistä jatkaa uudistuvassa radiossa.

– Ostajankin ehtona kaupalle oli, että johtajat jatkavat radion johdossa, Kevyt Kanava Oy:n toimitusjohtaja Hannu Harju toteaa. Hannu Ala-Pappila kertoo, että pitkään vireillä olleen kaupan loppuun saattaminen tuntui luontevalta, koska yhteistyösuhde Kevyt Kanavan kanssa oli kestänyt jo vuosia.

– Iskelmä-ketjuun liittymisestä olimme neuvotelleet jo aiemmin. Iskelmä on osoittautunut todella vahvaksi brändiksi, joka jo nyt kerää yli miljoona viikkokuuntelijaa nimenomaan siitä kohderyhmästä, joka meillekin on tärkein, Ala-Pappila sanoo.

Harjun mukaan tuore yritysosto on Kevyt Kanavan tapa saada konserniin lisää osaamisalueita.

– Kaupan myötä Oikea Asema saa tukevampia resursseja kehittyä. Tekniikkaa on jo melkoisesti uudenaikaistettu, paikallisia resursseja syövää hallintoa on siirretty emoyhtiöön, sopivampia toimitiloja etsitään ja yhteisiä laajoja musiikkitutkimuksia voidaan hyödyntää, Harju luettelee.

Osana kaupan järjestelyjä Hannu Ala-Pappila ja Matti Arppe ovat perustaneet Oikea Media Oy:n, joka jatkaa Pohjois-Savon Paikallisradion mediamyyntiyhtiönä. Kaikki mainosmyyjät ovat siirtyneet uuden työnantajan palvelukseen. Yhteistyön ansiosta vaihtoehdot laajempaa markkina-aluetta hakeville savolaisyrityksille lisääntyvät melkoisesti. Valikoimaan tulee nykyisten savolaisradioiden oheen Kevyt Kanavan IskelmäTV ja radiot sekä Iskelmää tuottavan kansainvälisen SBS-konsernin valtakunnalliset ja paikalliset kanavat kaikkialla Suomessa.

Omistajanvaihdos aiheuttaa myös henkilöstöjärjestelyjä. Leikkuriin joutuu niin ikään Kuopion kaapelitelevisioverkossa toimiva TahkoTV.

– Kun konsernin tekemisiä järjestellään uudelleen, muun muassa taloushallinto, byrokratiaa, tekniikkaa ja taustatoimintoja siirtyy emoyhtiöön. Myös Kuopion kaapeliverkossa toimineen TahkoTV:n tekeminen lopetetaan, koska emoyhtiöllä on valtakunnallinen tv-kanava. Kahdelle työntekijälle on tiedossa joko muutto emoyhtiöön Pohjanmaalle tai irtisanominen, Harju valittelee.

Hukala.net