Samuli Aaltonen palaa radioon

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Voima -logoTunnettu radioääni Samuli Aaltonen tekee paluun radiotöihin, kun keskusteluohjelma Savolaisten Kanada käynnistyy Radio Voimassa lauantaina. Ohjelmassa hän käy läpi saamaansa postia ja kommentoi sitä vapaalla tyylillä sekä ottaa vastaan puheluita tarkoituksenaan herätellä kansalaiskeskustelua. Aaltonen kertoo, että tämän tyyppisiä ohjelmia ei muita enää ole ja lupaa päästää sanan irti.

41-vuotias Aaltonen veti aikanaan Radiomafiassa suosittua Kansakunnan kahvitunti -ohjelmaa. Savolaisten Kanadan idea on samankaltainen. 90-lukuun verrattuna internet tuo lisämahdollisuuksia.
– Jännä nähdä miten se on muuttunut. Yhteydenottokynnys on ainakin madaltunut. Tämä on minulle paluu radiotöihin. Ajattelin, että en tee näitä enää ikinä, mutta olen huomannut etten osaa mitään muuta, Samuli Aaltonen kertoo.

Radiotyöt Aaltonen aloitti jo 16-vuotiaana Ylen aluetoimituksessa, josta hän siirtyi perusteilla olleeseen lahtelaiseen Rytmiradioon. Matka jatkui Yleisradion Radiomafiaan. 2000-luvun alkupuolella Aaltonen pyöritti parin vuoden ajan omaa radioasemaa Mikkelin seudulla nimellä Radio Aaltonen. Lisäksi hän on toiminut Radio SuomiPOP:n viikonloppujuontajana.

Savolaisten Kanada kuullaan Radio Voimassa lauantaisin kello 11-14. Ensimmäisen lähetyksen aiheena ovat kuntaliitoskeskustelun innoittamana erilaiset asumisyhteisöt.

Hukala.net – ESS.fi