Suomen NRJ vaihtaa omistajaa?

kirjoittanut

kategoriassa

Radio NRJ logoRanskalainen radioyhtiö NRJ haluaa katkaista tappiokierteensä Suomessa. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Marc Pallain kommentoi ranskalaislehden haastattelussa, että yhtiö aikoo hankkia tappiollisiin liiketoimintoihinsa lisää rahoittajia tai myydä ne. Suomen lisäksi NRJ:n toiminta on tappiollista Saksassa ja Itävallassa. Pallainin mukaan vuoden mainosmyynti on alkanut heikosti radioissa, sillä televisio ja internet ovat kasvattaneet osuuttaan.

Saksan, Suomen ja Itävallan toiminnot sisältävät kaksi kolmasosaa NRJ:n kansainvälisestä toiminnasta ja tappioista. Tappiot olivat viime vuoden ensimmäisen puoliskon aikana 1,9 miljoonaa euroa, kun voitot muista maista olivat 2,4 miljoonaa euroa. Belgian ja Sveitsin radiotoiminnan emoyhtiö aikoo jatkossakin pitää itsellään.

Suomessa NRJ aloitti toimintansa vuonna 1995 paikallisradiona pääkaupunkiseudulla. 2000-luvun aikana aseman kuuluvuus on laajentunut lähes valtakunnalliseksi. Viimeisin suurempi lanseeraus Suomessa oli alkuvuonna, kun NRJ aloitti kuusi uutta nettiradiota.

Hukala.net – ESS – STT – Reuters