Digita-logoValtioneuvosto on hyväksynyt Digitan hakemuksen toimiluvan muutoksesta kanavanipussa D. Muutoksella Digitan verkkotoimiluvasta poistetaan ehto, jonka mukaan toimiluvan haltijan on kiellettyä myydä yli kolmasosaa verkon palvelukapasiteetista yhdelle palveluyritykselle. Muutos edellyttää, että Digita tarjoaa verkkopalvelua tasapuolisin ehdoin kaikille palveluyrityksille. Verkon tekniikan on tuettava uutta DVB-T2-standardia. Valtioneuvosto on aikeissa julistaa haettavaksi ohjelmistoluvat kanavanipussa D jäljellä olevan kapasiteetin.

Television antenniverkossa siirrytään vaiheittain käyttämään DVB-T2 standardia. Siirtymä aloitetaan vuonna 2017. Uuden tekniikan myötä kanavapaikkojen määrä kasvaa ja teräväpiirtolähetysten tarjonta lisääntyy.

Muutokseen vaikuttavat kansainväliset sopimukset ja vuonna 2012 hyväksytty sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma. Niiden mukaisesti 700 megahertsin taajuusalue on tarkoitus siirtää televisiokäytöstä langattomien laajakaistayhteyksien käyttöön.

Mediamonitori

Kommentit

0 #1 Mikko Haajamo 26.05.2014 16:40
:D Koska D kanavanipussa näkyy Tototv.

Aiheen kommentointi on lukittu. Uusia kommentteja ei oteta vastaan.