Diak-logoDiakonia-ammattikorkeakoulun viestinnän koulutusohjelma siirtyy Turun ammattikorkeakoulun hoidettavaksi ensi vuoden alussa. Samalla koulutusohjelman nimeksi tulee journalismin koulutusohjelma, mutta koulutuksen sisältö pysyy entisenlaisena. Ensi vuonna koulutusohjelmassa on 30 aloituspaikkaa, mikä on kaksi vähemmän kuin nykyisin.

Turussa kevään ajan tunteita kuohauttanut asia ratkesi opetusministeriön, Turun ammattikorkeakoulun ja Turun kaupungin neuvotteluissa maanantaina. Viestinnän koulutuksen siirtäminen Turun ammattikorkeakoulun suojiin tuli ajankohtaiseksi, kun Diakonia-ammattikorkeakoulu päätti lakkauttaa viestinnän opetuksen Turussa opetusministeriön kanssa käymiensä neuvottelujen jälkeen.

Diakin nykyiset viestinnänopiskelijat siirtyvät uuteen opinahjoon ensi vuoden alussa. Tutkintotodistuksensa he saavat kuitenkin Diakonia-ammattikorkeakoulusta.

Neuvottelujen viivästyminen pitkälle kesäkuun puoliväliin johtui rahoitusepäselvyyksistä, jotka on nyt ratkaistu. Asiasta kertoi Turun Sanomat.

Mediamonitori - TS, Tutka

Aiheen kommentointi on lukittu. Uusia kommentteja ei oteta vastaan.