Kategoria: Sähkeet

  • Uusi lyhytaaltoradioasema aloittaa koelähetykset

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Raaseporissa toimiva lyhytaaltoradioasema RealMix Radio on saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta lyhytaikaisen radioluvan taajuudelle 6185 kHz. RealMix Radio aikoo lähettää koelähetyksiä tulevana viikonloppuna 15 watin teholla. Radiolupa on voimassa viikonloppuisin seuraavan kolmen kuukauden ajan. Uuden radioaseman taustalla on radioharrastaja Joakim Weckström.

  • Tanska: Pitkäaaltolähetykset vaikenivat kuningattaren puheeseen

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Tanskan yleisradioyhtiö Danmarks Radio on lopettanut pitkäaaltolähetykset Kalundborgin radioasemalta. 96 vuotta käytössä olleen radioaseman viimeinen lähetys kuultiin uudenvuodenaattona taajuudella 243 kHz. Aseman viimeisessä lähetyksessä muisteltiin sen pitkää historiaa ja välitettiin kuningatar Margareeta II:n uuudenvuodenpuhe.

  • Tekoäly tuottamaan uuden radiokanavan sisällöt

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Bauer Media on aloittanut uuden tekoälyyn pohjautuvan radiokanavan Tekoälyradion lähetykset Radioplay-palvelussa. Ensivaiheessa Tekoälyradio sisältää tekoälyn avustuksella tuotetut äänituotannot, valtakunnalliset tekoälyn tuottamat liikennetiedotteet ja huonon kelin varoitukset sekä Voice.fi:n viihdeuutisia tekoälyn lukemina.

  • Yle Puheen taajuuksia Yle Radio 1:lle

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Yle Radio 1:n kuuluvuus vahvistuu, kun Yle siirtää tammikuussa viisi Yle Puheen taajuutta Yle Radio 1:lle. Taajuudet vapautuvat Radio 1:n käyttöön, kun Yle Puheen lähetykset päättyvät 8. tammikuuta 2024. Lisäyksiä tai muutoksia Radio 1:n taajuusvalikoimaan tulee Hämeenlinnassa, Joensuussa, Oulussa, Porvoossa ja Raahessa.

  • Britannia: Keskiaaltoasemien alasajo jatkuu vuodenvaihteessa

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Britanniassa toimiva Greatest Hits Radio vähentää keskiaaltoasemiensa määrää vuodenvaihteessa, kertoo uutispalvelu Radiotoday. Greatest Hits Radion Skotlannissa toimivia paikallisia asemia suljetaan ja niiden kuuntelijoita ohjeistetaan siirtymään radioasemien digitaalisten palvelujen kuuntelijoiksi. Asemat omistava Britannian Bauer Media kertoo jatkavansa AM-toiminnan alasajoa, jonka se aloitti joitakin vuosia sitten.

  • Sveitsi: FM-radiolupiin kaksi vuotta lisäaikaa

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Sveitsin hallitus on päättänyt myöntää maassa toimiville radioasemille kaksi vuotta lisäaikaa FM-lähetyksistä digitaaliseen radioon siirtymisessä. FM-taajuuksilla lähettävät asemat voivat itse päättää, milloin ne siirtyvät digilähetyksiin. Aiemman suunnitelman mukaan FM-toiminnan piti päättyä vuoden 2024 lopussa. Nyt siirtymäajankohta on vuoden 2025 lopussa.

  • Anssi Saarelaisesta Savon Aaltojen päätoimittaja

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Pohjois-Savossa toimiva paikallisradio Savon Aallot saa uuden päätoimittajan, kun Anssi Saarelainen siirtyy tehtävään. 44-vuotias Saarelainen on toiminut viimeiset kolme vuotta Ylä-Savon seurakuntayhtymän viestintäsihteerinä. Saarelainen on ollut toimittajana useissa paikallisradioissa Pohjois-Savossa.

  • Yle uusiin toimitiloihin Vaasassa kahden vuoden kuluttua

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Yleisradion Vaasan toimitukset muuttavat Vaasan Sokos Hotel Royalin Central-rakennuksen tiloihin Vaasan keskustaan vuoden 2026 alussa. Tiloissa tehdään täydellinen peruskorjaus ennen muuttoa. Uusiin tiloihin muuttavat sekä Yle Pohjanmaan että Yle Österbottenin toimitukset, ja lisäksi muita Ylen ruotsinkielisiä toimintoja, yhteensä noin 90 henkilöä. Strömsö-ohjelman kymmenhenkinen toimitus jää edelleen Västervikiin.

  • Norja: Pienten paikallisradioiden FM-toimilupiin tulossa pidennys

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Norja on pidentämässä paikallisten FM-radioasemien toimilupakautta vuoteen 2031 asti, kirjoittaa ruotsalainen Radionytt.se-sivusto. Asia ilmenee viime viikon lopulla julkaistusta Norjan valtion budjettiesityksestä. Nykyinen toimilupakausi päättyy vuonna 2026. Alkuperäinen tavoite oli julistaa kaikki FM-luvat haettaviksi vuosiksi 2027-2031, mutta lupakierroksesta ollaan luopumassa.

  • Musiikkikappaletiedot radiotekstinä Sanoman kanavilla

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Sanoma Media on aloittanut musiikkikappaletietojen välittämisen FM-taajuuksillaan. Sanoman radiokanavien radioteksti näyttää tiedot kappaleen esittäjästä ja nimestä. Radioteksti on osa RDS-järjestelmää. Se näkyy useissa uusissa autoradioissa ja monissa kotivastaanottimissa nimikkeellä RT.

  • MTV vähentää työntekijöitä muutosneuvottelujen seurauksena

    kirjoittanut

    kategoriassa

    MTV Oy:n muutosneuvottelut ovat päättyneet ja yhtiö vähentää yli 20 työntekijää. Lopullinen vähennystarve henkilöstöstä on 23,5, joka voi muuttua vielä, ellei tarjottuja uusia työtehtäviä oteta vastaan. MTV Oy aloitti muutosneuvottelut 15. elokuuta taloudellisista, tuotannollisista sekä toimintojen uudelleenorganisoimistarpeesta johtuvista syistä.

  • Warner Bros. Discoveryn kanavilta Pariisin uintilajit ja koripallo

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Ensi kesänä Pariisissa järjestettävien kesäolympialaisten uintiurheilulajit ja koripallo-ottelut näkyvät yksinoikeudella Warner Bros. Discoveryn kanavilla. Warner Bros. Discovery tarjoaa suorat lähetykset ja tallenteet jakelukanaviensa kautta mukaan lukien vapaasti katsottava tv-kanava TV5. Yhtiö näyttää ainoana Suomessa olympialaisten kaikki tapahtumat.

  • Ylelle uusi toimitus Kittilään

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Yleisradio vahvistaa paikallisuutta Tunturi-Lapissa avaamalla toimituksen Kittilän Leville. Uusi toimitus työllistää yhden henkilön. Uuden toimituksen tilat sijaitsevat Zero Pointin liikerakennuksessa. Kyseessä on kolmas Yle Lapin toimitus, kaksi muuta sijaitsevat Rovaniemellä ja Kemissä.

  • CNN aloittanut antenniverkon kanavapaikalla 46

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt maksulliselle CNN-uutiskanavalle pitkäaikaisen ohjelmistotoimiluvan lähetyksille antennivälitteisessä televisioverkossa. CNN International saa lähettää kanavapaikalla 46 kanavanipussa D uutis- ja ajankohtaislähetyksiä. Kanavan taustalla on Turner Broadcasting System Europe Limited.

  • Ruotsi: Seitsemän radiokanavaa sai digiradioluvan

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Ruotsin viestintäviranomainen on myöntänyt digiradiolupia seitsemälle valtakunnalliselle ja yhdelle alueelliselle radioasemalle. Uudet luvat saivat Mad Man Media, DB Media ja Skärgårdsradion. Uudet luvat tulevat voimaan syyskuun alussa ja ovat voimassa heinäkuun 2026 loppuun. Aiheesta kertoo Radionytt.se-sivusto.

  • MTV:n viihdekanavavalikoimaan muutoksia ensi viikolla

    kirjoittanut

    kategoriassa

    MTV uudistaa maksukanaviaan tuomalla valikoimaansa kaksi uutta viihderkanavaa ja lakkauttamalla kaksi kanavaa. Uusi MTV Aitio siirtyy C More Firstin kanavapaikalle ja MTV Viihde C More Series -kanavan tilalle 14. elokuuta. C More Hits- ja C More Stars -kanavapaikat poistuvat kokonaan.

  • Classic Hits selostaa HIFK:n ottelut jääkiekkoliigassa

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Jääkiekkoliigassa pelaavan Helsingin IFK:n ottelut kuuluvat alkavalla kaudella Classic Hits -kanavalta ja selostajana toimii Ilmari Pitkänen. Sanoma Media ja HIFK ovat tehneet sopiuksen, jossa kaikki liigaottelut selostetaan. Selostukset kuuluvat pääkaupunkiseudulla taajuudella 88,6 MHz sekä Suplassa.

  • Irlanti: Kiistelty pitkäaaltomasto purettiin Dublinin lähellä

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Irlannin yleisradion ja kaupallisten kanavien lähetyksiä välittänyt pitkäaaltomasto on kaadettu Summerhillissä Dublinin lähellä. Torstaina suoritettu maston hallittu purkaminen keräsi paikalle runsaasti yleisöä, jonka joukossa oli myös mastoa aikoinaan rivakasti vastustaneita. Lähes 250-metrinen pitkämaaltomasto valmistui 1980-luvun lopulla.

  • Samuli Aaltosen Kansakunnan kahvitunti tekee paluun

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Yleisradio aloittaa syyskuussa kontaktiohjelman nimeltä Kansakunnan kahvitunti. Saman nimistä ohjelmaa kuultiin Radiomafiassa 1990-luvulla. Samuli Aaltosen juontama Kansakunnan kahvitunti lähetetään Radio Suomessa 2. syyskuuta alkaen kello 10-12.

  • Sampsa Jolma radioalalta Pori Jazzin toimitusjohtajaksi

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Kauppatieteiden maisteri Sampsa Jolma on valittu Pori Jazzin uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa uudessa tehtävässä syyskuun alussa. Pori Jazzin nykyinen toimitusjohtaja Kristian Vainio jää eläkkeelle vuoden lopussa. Sampsa Jolma on Pori Jazz 66 ry:n hallituksen jäsen ja tehnyt töitä radiotoimialan sekä median parissa vuodesta 1999 lähtien.

  • Irlanti: Tarpeettomaksi jäänyt keskiaaltomasto katoaa maisemasta

    kirjoittanut

    kategoriassa

    Käytöstä poistettuja AM-radiomastoja on viime vuosina kaadettu tihenevään tahtiin Euroopassa, ja nyt purkutrendiin on liittymässä Irlannin yleisradioyhtiö RTE. Se aikoo kaataa Tullamoressa sijaitsevan keskiaaltomaston ensi viikolla. Vuonna 1975 käyttöön otettu lähes 300-metrinen masto ei ole toiminut radioasemana enää lähes 15 vuoteen. Viimeksi mastosta lähetettiin RTE:n ykkösohjelmaa taajuudella 567 kHz.