Viestintävirasto pyytää radiotoimijoilta lausuntoja televisio- ja radiotaajuuksien käyttöä säätelevästä määräyksestä ja siihen tehdyistä muutoksista. Lausuntojen perusteella virasto valmistelee tulevaa radion ohjelmistolupakierrosta. Luvat asetetaan hakuun myöhemmin tänä vuonna. Lausuntoja otetaan vastaan 10. maaliskuuta saakka.

Vapaita taajuuksia on yli 40 ja noin puolet niistä on uusia. Joukossa on myös taajuuksia, joita on käytetty aiemmin pitkäaikaisessa tai lyhytaikaisessa radiotoiminnassa. Esimerkiksi Radio Jyväskylältä vapautuneet taajuudet 101,3 MHz (Pihtipudas) ja 107,5 MHz (Keuruu) ovat listalla. Keuruun taajuutta voidaan käyttää myös Mänttä-Vilppulassa. Radio Voiman hylkäämä Kouvolan 91,0 MHz sekä aiemmin vakiokäytössä olleet Porvoon 90,8 MHz ja Savonlinnan 100,0 MHz ovat niin ikään käytettävissä.

Määräyksessä ei ole vapaita taajuuksia pääkaupunkiseudulta.

Radion ohjelmistoluvista päättävät Viestintävirasto ja tarpeen vaatiessa valtioneuvosto.

Mediamonitori

Aiheesta muualla: Viestintäviraston määräys televisio- ja radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä

Kommentit   

#1 Pate 07.03.2017 21:38
Nyt olisi hyvä tilaisuus Sanoma Media Finlandilla hakea toimilupaa Loopille Porvooseen, Raaheen, Raumalle, Rovaniemelle ja Savonlinnaan. ;-)
#2 Pekka 08.04.2017 18:13
Lainaus Pate:
Nyt olisi hyvä tilaisuus Sanoma Media Finlandilla hakea toimilupaa Loopille Porvooseen, Raaheen, Raumalle, Rovaniemelle ja Savonlinnaan. ;-)


Aivan. :lol:

Kommentointi on suljettu.