Kaupunkiradio käyntiin keskiviikkona

kirjoittanut

kategoriassa

Kaupunkiradio-logoKaupunkiradion lähetykset alkavat keskiviikkona 11. maaliskuuta netissä ja pääkaupunkiseudulla taajuudella 107,4 MHz. Kaupunkiradio on Metropolia ammattikorkeakoulun radio- ja tv-tuotannon toisen vuosikurssin opiskelijoiden, Laajasalon opiston viestinnän kurssien sekä pääkaupunkiseudun media-alan koulujen pyörittämä kanava. Kanava tarjoaa suoria lähetyksiä arkisin kello 8 – 21.

Kaupunkiradion Metropolian toimitus pyrkii tuomaan lähetyksissään esille pääkaupunkiseudun tuntemattoman puolen. Toimitus tekee sekä henkisiä että fyysisiä löytöretkiä kaupungin piilopaikkoihin ja suljettujen ovien taakse. Ohjelmisto koostuu raikkaasta, rohkeasta ja monipuolisesta tarjonnasta, jossa opiskelijoille annetaan tilaa kokeilla rajojaan.

Laajasalon toimituksen tuottamissa lähetyksissä painottuvat kaupunkikulttuuri- ja ajankohtaisaiheet. Studiovieraina on kiinnostavia persoonia muusikoista poliitikkoihin. Ohjelmistoon mahtuu myös kuunnelmia, dokumentteja ja radiosovituksia Veikko Huovisen novelleista sekä Jukka Tilsan sarjakuvista.

Ajankohtaisuutta Kaupunkiradioon tuo huhtikuussa käytävät eduskuntavaalit. Radion tekijät pyrkivät päivittäin tuomaan puheenaiheet lähelle ihmisten elämää. Tekijöiden tavoitteena on saada myös nuoret kiinnostumaan vaaleista.

Iltaisin ja viikonloppuisin Kaupunkiradiossa kuullaan vaihto-opiskelijoiden tekemää ohjelmaa sekä vaihtuvien tekijöiden erikoisohjelmia muun muassa elokuvista, musiikista ja ruoasta. Lisäksi illoissa kuullaan euroviisuohjelmia sekä urheiluselostuksia pääkaupunkiseudun areenoilta.

Toukokuun puoliväliin lähettävän Kaupunkiradion vetovastuun ottavat Metropolian ja Laajasalon jälkeen Kallion ja Vaskivuoren lukiot. Kaupunkiradion toiminnassa on mukana myös Helsingin kaupungin nuorten toimintakeskus Happi.

Mediamonitori