
Maaliskuussa aloittaneen talouteen ja politiikkaan keskittyvän puheradion pääomistaja Timo Uusi-Kerttula sanoo, että rahaa analogisen radiolähetyksen jatkamiselle kerätään yhteisörahoituksella. Radio Rapu etsii tukijoita Mesenaatti.me-palvelun avulla. Vaikka lähetykset pääkaupunkiseudun radiotaajuudella loppuisivatkin kuun lopulla, jatkaa Radio Rapu joka tapauksessa netissä.
Suurin osa kanavan kuuntelijoista käyttää kuunteluun kännykkää tai tietokonetta. Uusi-Kerttula kertoo, että viikossa Radio Rapu tavoittaa netissä yhteensä noin 50 000 kuuntelijaa. Ulalla luku on pienempi.
– Tilapäisellä luvalla lähettävää radiota ei oteta mukaan Finnpanelin kuuntelijatutkimuksiin, mutta olemme kyselleet muilta tällä alueella lähettäneiltä radioyrittäjiltä arvioita kuuntelijaluvuista. Arviot ovat liikkuneet 2-4 prosentin välillä. Se on kuuntelijamääränä 25 000 - 50 000 eli pienempi kuin nettiradiossa, Uusi-Kerttula huomauttaa.
Radio Rapua kuuntelevat eniten älypuhelinta käyttävät korkeasti koulutetut, jotka ovat tottuneet kuuntelemaan radiota kännykällä. Silti ulallakin on kustannuksista huolimatta merkitystä.
– Eräät yhteistyökumppaneistamme ovat toivoneet, että lähetyksiä jatkettaisiin myös ulalla. Uuden lupahakemuksen käsittely kestää Viestintävirastossa 1-2 viikkoa, enkä ole varma onko kesä-heinäkuussa täällä vapaita taajuuksia, Uusi-Kerttula kertoo. Lupaa haetaan, jos rahoittajia löydetään.
Uusi-Kerttulan mukaan pääosa pääkaupunkiseudun vapaista taajuuksista on tarkoitettu tilapäiseen käyttöön. Hän toteaa, että mahdollisuudet saada taajuus pitkäaikaiseen toimintaan ovat kuitenkin olemassa. Parhaillaan liikenne- ja viestintäministeriössä käynnissä olevalla radiotaajuuksien jakokierroksella vapaita taajuuksia ei Helsingin seudulta ole kuitenkaan tarjolla.
Mediamonitori
Kommentit