Britannia: Puheradio TalkSport haluaa vähentää AM-kuuluvuutta

kirjoittanut

kategoriassa

Puheohjelmaa lähettävä radioasema TalkSport on jättänyt Britannian viestintävirasto Ofcomille hakemuksen, jossa se pyytää lupaa sulkea neljä keskiaaltoasemaa, kertoo RadioToday. TalkSport perustelee hakemustaan AM-kuuntelun vähenemisellä ja energian kallistumisella. Lisäksi radioasema katsoo suljettavien lähetinasemien olevan käyttöikänsä lopussa.

TalkSport on valtakunnallinen radioasema, jonka keskiaaltotoimilupa kattaa 93 prosenttia Britanniasta. Jos se saa luvan sulkea neljä asemaa, pysyy kuuluvuusalueen koko vajaassa 90 prosentissa. Asemalla on kaksi suurtehotaajuutta, joilla on myös pienitehoisia paikallisia täytelähettimiä sekä kaksi muuta taajuutta, joilla on useita pienitehoisempia lähettimiä.

Ofcom hyväksyy hakemuksen saatuaan ensin lausunnot asiaan liittyviltä tahoilta.

TalkSportin omistaa pohjoisirlantilainen Wireless Group Limited.

Mediamonitori

{jcomments off}