Ysärin taajuuksille tulevan uuden radiokanavan nimeksi Top51

kirjoittanut

kategoriassa

Bauer Media aloittaa uuden radiokanavan lähetykset 1. heinäkuuta kello 12 Ysäri-radion taajuuksilla. Uusi radiokanava Top51 soittaa hittimusiikkia ilman juontoja. Ysärin lähetykset jatkuvat nettiradiona RadioPlay-sovelluksessa aiempaa laajemmalla soittolistalla.

Top51:n musiikkisisältö koostuu suomalaisten radiokanavien 51:stä suosituimmasta kappaleesta, jotka on testattu kohderyhmäyleisöllä. Kappaleet eivät edusta mitään tiettyä musiikkigenreä tai aikakautta, vaan kanava muokkautuu trendien sekä markkinan mukaan ja soittaa radionkuuntelijoiden mielestä tämän hetken parhaimmat kappaleet. Musiikkilista päivittyy kolmen viikon välein. Top51:n tyylinen radiokanava Radio Top 40 toimii jo Norjassa.

– Bauer Media tuo suomalaiseen radiokenttään kanavan, jota kuuntelemalla tietää kaiken olennaisen tämän hetken suosituimmasta musiikista. Mielenkiinnolla odotamme, miten kanava otetaan vastaan, kommentoi Bauer Median ohjelmajohtaja Osku Nurmi.

Bauer Media ilmoitti Ysärin lähetysten loppumisesta FM-taajuuksilla alkuviikosta. Top51:n lähetysverkon väestöpeitto on alle 75 prosenttia koko väestöstä, joten kanavalla on mahdollisuus myydä alueellista mainosaikaa.

Mediamonitori – Bauer Media

Uutista päivitetty 30.6.2022 klo 16.05: lisätty kuvailu kanavan ohjelmistosta ja ohjelmajohtajan kommentti

 


Kommentit

18 vastausta artikkeliin “Ysärin taajuuksille tulevan uuden radiokanavan nimeksi Top51”

 1. Epätoivoa avatar
  Epätoivoa

  Kun Ysäri ei enää myy toivotusti mainosaikaa. Tehdään uusi brändäys. Poimitaan, jostain viiveellä isoimpia hittejä soittoon.

  Jos haluaa aidosti uutuksia kuunnella ennakkoluulottomasti ja ensimmäisenä Suomessa siihen on SEA FM ja Radio Soi. Minä ainakin haluan kuunnella muutakin kuin vain jotain tyyliin Spotify top 50. Ja samat biisit 15 kertaa Loop tyyliin päivässä.

  Siksi valitsen joko SEA FM tai Radio soi, mistä kuulee musiikkia myös tuoreeltaan eikä pelkästään hiteiksi muodostuneita kuukausia julkaisusta.

 2. Humppatirallaa avatar
  Humppatirallaa

  [quote name=”Epätoivoa”]Kun Ysäri ei enää myy toivotusti mainosaikaa. Tehdään uusi brändäys. Poimitaan, jostain viiveellä isoimpia hittejä soittoon.

  Jos haluaa aidosti uutuksia kuunnella ennakkoluulottomasti ja ensimmäisenä Suomessa siihen on SEA FM ja Radio Soi. Minä ainakin haluan kuunnella muutakin kuin vain jotain tyyliin Spotify top 50. Ja samat biisit 15 kertaa Loop tyyliin päivässä.

  Siksi valitsen joko SEA FM tai Radio soi, mistä kuulee musiikkia myös tuoreeltaan eikä pelkästään hiteiksi muodostuneita kuukausia julkaisusta.[/quote]

  Paitsi että nämä ”ennakkoluulottomasti ja ensimmäisenä” jotain soittelevat kanavat on hedelmällisempi korvata kuuntelemalla ne samat musiikit vielä tuoreemmin suoraan sieltä suoratoistopalvelusta itselle mieleisenä pakettina ja ajankohtana.

 3. Kuulostaa sellaiselta kanavalta, joka ainakin itseltäni taitaa jäädä kuuntelematta kokonaan. Paljon järkevämpää olisi vaikka kerran viikossa soittaa jollain kanavalla lista soitetuimmista kappaleista suomen radioissa, niin kuin radio novalla joskus soitettiin. Eihän tuossa ole mitään järkeä, että soitetaan vain 3 viikon ajan niitä 51 biisiä, vai kuinka monta niitä nyt sitten onkaan. Missään ei muuten ole taidettu kertoa sitäkään, jatkuuko ysärillä juonnetut ohjelmatkaan vai siirtyykö sen juontajat jollekin toiselle kanavalle. Ainot hyvä asia tässä uudistuksessa taitaa olla se, että ysärin soittolista siellä netissä jatkossa on laajempi.

 4. Marko, dx1984 avatar
  Marko, dx1984

  Arvattavissa on että Bauer Median konsepti uudistukset eivät jää tähän. Radio Kasari formatoidaan puhtaaksi musiikkiradioksi, kuten Sanomien Radio Helmi? Yhtiö harjoittaa yksinkertaista matematiikka, ja pitää työvoimakustannukset kurissa, kun se omistaa lukuisia kanavia. Vastaako Sanomat haasteeseen uudistamalla Radio Me Naiset pois ja tilalle Kantri-Groove FM konseptin yhdistäminen? Sitten vielä Groove FM Pääkaupunkiseudun, Tampereen Seudun, sekä Vaasan seudun ketjuradion kohtalo. Keskisuomalainen Media on vuokrannut taajuuden Sanomille.

 5. [quote name=”Lassi”]Missään ei muuten ole taidettu kertoa sitäkään, jatkuuko ysärillä juonnetut ohjelmatkaan vai siirtyykö sen juontajat jollekin toiselle kanavalle.[/quote]

  Ei jatku. Ysärillä on viimeinen juonnettu lähetys juuri menossa klo 12 saakka. Rea Tallgren jäi äitiyslomalle jokin aika sitten (on tosin viimeisessä lähetyksessä käymässä siitä huolimatta). Jani Jääskeläinen jää parin viikon päästä kesälomalle ja on lupaillut somessaan kertoa loman jälkeen, mille kanavalle siirtyy. Kimmo Sainio on nykyään Basson ja Suomiräpin musiikkipäällikkö. Mika Kuki keskittynee jatkossa pääduuniinsa Pookin ohjelmapäällikkönä

 6. miccikisu avatar
  miccikisu

  Ysäri takaisin kiitos, ei tälläistä roskaa mitä nyt tuli tilalle… Pasiradiolle vaikka toimilupa

 7. talkradio avatar
  talkradio

  Onkohan lopullinen tavoite muuttaa radiot vain levysoittimiksi ilman juontoa/puhetta? Se voisi kyllä toimia joillakin asemilla joissa tällä hetkellä vain tekopirteää kahden juontajan höpinää. Radio Patmokselta löytyy punnittua puhetta joissa pohditaan poliittisia ja yhteiskunnallisia asioita. Esimerkkeinä ohjelmat kuten: Viikon Ahvio,Kesä Ahvio, Toimittajien tunti jne. Vähän samantyyppistä toteutettua puheohjelmaa kuin Viron Vikerraadiossa. Mukava taustalla kuunnella kun ei vähän väliä soiteta musiikkia.

 8. Melkosta kuraa tuo 51. Kaikkea ei kannata kopioida. Miksi kuunnella samaa höttöä mikä soi jo ihan joka paikassa?

 9. [quote name=”miccikisu”]Ysäri takaisin kiitos, ei tälläistä roskaa mitä nyt tuli tilalle… Pasiradiolle vaikka toimilupa[/quote]
  oon erimieltä, mun mielestä on hyvä pitää pasi tubessa, koska enemmistöllä on niin suuria näkemyseroja, se hillitsisi myös näitä pasille tulevia ”ilkivaltaisia” lehtitilauksia

 10. jäljessä avatar
  jäljessä

  Itse käsitän, kun kyseessä on Top 51 eli jos ne samat 51 on kolmenkin viikonpäästä samoilla sijoilla, mitä ikinä listaa käytetään määreenä, ei soittolista päivity. Ja aika hidastahti päivittä 3vk soittolistaa. Kuten ensimmäisessä viestissä mainitaan. Top 51 pelkkää hittimusaa, joista käytännössä kaikki soineet ainakin SEA FM ja Radio Soi taikka YLEX jo kauan ennen.

 11. Epätoivoa avatar
  Epätoivoa

  [quote name=”Humppatirallaa”]
  Paitsi että nämä ”ennakkoluulottomasti ja ensimmäisenä” jotain soittelevat kanavat on hedelmällisempi korvata kuuntelemalla ne samat musiikit vielä tuoreemmin suoraan sieltä suoratoistopalvelusta itselle mieleisenä pakettina ja ajankohtana.[/quote]

  Jos kyseessä on kappaleita, mitä erityisesti tulee radiokanaville lähetettyinä, mitä musavastaava suoratoistopalveluissa nosta listoille, et edes tiedä niiden olemasa olosta monestikkaan ellei tule vahingossa vastaan. Miten osaat hakea yhtyettä x nimellä, jos et koskaan ennen ole kuullut siitä. Näitä tulee paljon mm Radio Soi. SEA FM:ltäkin olen kuullut monia biisejä, joita en ole itse hoksannut kuunnella suoratoistopalvelussa tai ehtinyt vielä.

  Kyllä tuollaisille asemille on paikkansa. Sitten on erikseen ne jotka vain mainostavat olevansa, jotain mutta eivät todellisuudessa ole. Aina ei ole aikaa tunteja etsiä uutta musaa, siksi on kiva että sitä soittavat edes pari asemaa tuoreeltaan.

 12. Ei jaksa avatar

  Ai kun kiva, lopetetaan taas yksi omaan genreensä keskittyvä kanava ja korvataan se kanavalla joka pyörittää pelkkiä senhetkisiä toplistarenkutuksia. Niitähän ei ole vielä liikaa

 13. Minttuli77 avatar
  Minttuli77

  Tästä tuli uusi suosikkiradiokanavani. Kuuntelen radiota vain autossa ja lyhyillä matkoilla ärsyttää jos koko matkan radiosta tulee vain jonkun kälinöitä ja tekonauruja. Tälle kanavalle päädyin puolivahingossa ysärin taajuudelle kääntäessäni, nyt sama kanava on soinut autossa siitä asti. Kiitos tästä!

 14. Sellainen kanava avatar
  Sellainen kanava

  Oletteko edes tutustunueet Top51 kanavaan? Kun lukee soittettujen listaa, huomaa kuinka yksitoikkoinen se on. Samat toistuu todella useasti. Soittolistalta en bongannut yhtään tässäkuussa 7/2022 sisällä julkaistua kappaletta.

  Suurin osa kappaleista oli puolvuotta vanhoja.

 15. Hyvä kanava avatar
  Hyvä kanava

  [quote name=”Sellainen kanava”]Oletteko edes tutustunueet Top51 kanavaan? Kun lukee soittettujen listaa, huomaa kuinka yksitoikkoinen se on. Samat toistuu todella useasti. Soittolistalta en bongannut yhtään tässäkuussa 7/2022 sisällä julkaistua kappaletta.

  Suurin osa kappaleista oli puolvuotta vanhoja.[/quote]
  Joo, just hyvä kanava. Sopivan tuttuja biisejä, eikä tartte omia suosikkeja odotella törkeän kauan.

 16. [quote name=”Marko, dx1984″]Sitten vielä Groove FM Pääkaupunkiseudun, Tampereen Seudun, sekä Vaasan seudun ketjuradion kohtalo. Keskisuomalainen Media on vuokrannut taajuuden Sanomille.[/quote]
  Pieni korjaus tuohon.
  Ainoastaan Helsingin Grooven taajuus on Keskisuomalaisen.
  Vaasan 93,4 ja Tampereen 100,9 ovat Sanoman omilla luvilla. Keskisuomalaisen Pirkanmaan taajuudet ovat niin ikään Sanomien käytössä, mutta Helmiradiolla.

 17. Marko, dx1984 avatar
  Marko, dx1984

  Kyllä, kiitos oikaisusta Remi. Sitten mietintää eteenpäin radioiden tulevaisuudesta. Keskisuomalainen Media toimii radioaalloilla Kuopiossa ja Jyväskylässä. Mikkelin toimiluvan yhtiö muistaakseni hylkäsi, ennen aloittamista. Sitten tämä Pääkaupunkiseudun taajuuden”vuokraaminen” oli perin kummallinen kauppa. Sanomat saa kerätä mainosrahat, mutta en ymmärrä, mitä Keskisuomalainen media hyötyy tästä. Sitten vielä taajuus olisi pitänyt laittaa uusijakoon uusille yrittäjille? Sanoma Oy:lle ei pitäisi antaa enään uusia taajuuksia ja Groove FM laajentua. Helsingin taajuus uusille yrittäjille Roll FM jne.

 18. Monipuolisuutta avatar
  Monipuolisuutta

  Miksi pitäs antaa just jollekin Roll FM? Siitä olen samaa mieltä, kuitenkin ja sillä lisätäsmennyksellä. Taajuksia potäisi jakaa enemmän niitä hakeville muille kuin Sanoma Bauer & Keskisuomalainen ynnä muut näille sitten taajuksia vuokraavat. Nämä toimijat kun eivät tuo mitään uutta saati paljoa kehitä radiotarjontaa. Heillä on jo nyt aivan älyttömästi kanavia ja taajuksia. Sen sijaan, että radiokenttää yksipuolistetaan, pitäisi myös pienemmille toimijoille laajentumisia. Kyllä muutama musiikillisesti yksitoikkoinen riittää tähän maahan. Eikait niitä tarvita samoilta toimijoilta kymmeniä. ROLL FM kanavaa en tunne onko kuinla monipuolinen, mutta positiivista, jos itsenäinen ei Bauerin ja Sanoman kanssa touhuileva. Ei keskittämiselle kolmelle suurimmalle YLE, Bauer, Sanoma.