Ylen HD-kanavat näkymään koko maan antenniverkossa

kirjoittanut

kategoriassa

Ylen HD-kanavat näkyvät nyt koko maassa myös Digitan omistaman UHF-taajuuksilla toimivan verkon kautta. Yle TV 1 HD, Yle TV2 HD ja Yle Teema & Fem HD lähettävät B-kanavanipussa. TV1:ssä lähetettävät alueelliset tv-uutiset näkyvät tästä eteenpäin antenniverkossa omilla alueillaan. Aiemmin TV1 HD on välittänyt Uudenmaan uutisia ja alueellisia lähetyksiä on näytetty ainoastaan SD-laatuisina.

TV1 HD näkyy kanavapaikalla 21, TV2 HD kanavapaikalla 22 ja Teema & Fem HD kanavapaikalla 25. Lähetysten katselemiseen tarvitaan vastaanotin, jossa on DVB-T2-viritin ja merkintä Antenna Ready HD.

Digita aloitti Ylen HD-kanavien jakelun huhtikuun alussa, kun DNA lopetti lähetykset omassa lähetysverkossaan. Ylen HD-kanavia on jo voinut katsoa Suomen kaikissa kaapeli- ja IPTV-verkoissa ja satelliitin kautta sekä Yle Areenassa.

Mediamonitori – Digita