Kryptoradiosta Bitcoinia antennitelevisiossa

kirjoittanut

kategoriassa

Digita-logoBitcoin-maksuliikennettä antennitelevisioverkon kautta välittävä Kryptoradio-projekti aloittaa koelähetyksen syyskuun 1. päivä. Lähetys välitetään yhdeksänkymmenen Digitan lähetyspisteen kautta samanaikaisesti. Lähetys on vastaanotettavissa kaikilla alueilla pohjoisinta Lappia ja Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Koelähetysken aikana kokeillaan digitaalisen televisioverkon soveltuvuutta maksuliikennetiedon välitykseen ja kehitetään teknologiaa hyödyntäviä sovelluksia. Koelähetykset jakuvat lokakuun loppuun.

Lähetettävä aineisto koostuu Bitcoin-järjestelmän transaktioista, blokeista ja vaihtokurssista suhteessa ylempiin valuuttoihin. Näiden tietojen avulla Bitcoin-liikenteen seuraaminen on mahdollista ilman Internet-yhteyttä. Tämä lisää maksujen vastaanottamisen luotettavuutta. Verkossa lähetetään myös suomalaisen FIMK-vertaisvaluutan transaktioita.

Koelähetyksen aikana kuka tahansa voi kehittää Kryptoradiota hyödyntäviä sovelluksia. Kehitystyötä edistääkseen Helsinki Hacklab ja Koodilehto järjestävät yhteistyössä Kryptoradion kehittäjien tapaamisen Helsingin Kaupunkiverstaalla sunnuntaina 7. syyskuuta kello 10. Tapahtumassa esitellään Kryptoradion toimintaa sekä suunnitellaan sitä hyödyntäviä laitteita ja sovelluksia.

– On mielenkiintoista olla mukana avaamassa uusia mahdollisuuksia. Antenni-tv-verkko on elinvoimainen ja on hieno havaita, että verkkoa voi hyödyntää mitä monipuolisimpiin tarpeisiin. Tartumme rohkeasti uusiin mahdollisuuksiin ja tämä tarjoaa mahdollisuuden myös omaa osaamistamme yhteistyössä Koodilehdon kanssa, kommentoi Digitan liiketoimintojen ja palveluiden johtaja Markus Ala-Hautala.

Mediamonitori – Digita