TV1 ja TV2 aloittavat HD-lähetykset

kirjoittanut

kategoriassa

Yle-logoYleisradion TV1 ja TV2 alkavat näkyä teräväpiirtona 28. tammikuuta alkaen. Ensimmäisenä kanavat välittyvät HD-muodossa DNA:n ja Canal Digitalin asiakkaille. Kahden tv-kanavan HD-lähetysten alkaessa päättyvät yhdistelmäkanava Yle HD:n lähetykset. Neuvottelut Yle Fem – ja Yle Teema -kanavien HD-jakelusta ovat vielä kesken.

Teräväpiirto- eli HD-muoto on tarjolla kaikille jakeluoperaattoreille samoin ehdoin, ja ne voivat jakaa Ylen HD-muotoisia kanavia omissa verkoissaan. DNA välittää kanavat maksutta ja salaamattomina, eikä katseluun tarvita tv-korttia. Canal Digitalin satelliittiasiakkaille kanavat tulevat kaikkiin kanavapaketteihin.

Ylen antennivälitteiset teräväpiirtokanavat ovat niin sanottuja must carry -kanavia, joten kaikkien DNA:n antenniverkon näkyvyysalueella olevien kaapelioperaattorien on tarjottava kanavat asiakkailleen.

Yle Areenan suorat lähetykset alkavat HD-tasoisina mahdollisimman pian, kerrotaan Ylestä.

Mediamonitori – Yle


Kommentit

4 vastausta artikkeliin “TV1 ja TV2 aloittavat HD-lähetykset”

  1. Maalataanpas piruja seinille. Veikkaan että kaapelioperaattorit Elisa ja Sonera nukkuvat vieläkin ruususen unta vaikka keskustelupalstoilla jo huudeltu pitkään tämän tulosta. Erittäin niukan tiedostuslinjan johdosta tuntuu siltä ettei asia ole edennyt mihinkään. Mikäli kyseisissä norsunluutorneissa ei ole yhtään opittu mitään, niin syksyllä koulutkin ehtivät aloittaa lukuvuotensa ennen kuin näiden verkkoihin saadaan kanavat näkyviin. Joten olympilaiset ja jalkapallot jäävät vielä dna:n herkkupaloiksi.

  2. Yle Teema HD ja Yle Fem HD alkavat kanssa näkyä ainakin Elisa Viihteessä 29.1.14 alkaen TV1 HD:n ja TV2 HD:n kanssa saman aikaisesti.

  3. Onneksi olin väärässä. Taikka tää uhoaminen herätti uneksijat siellä norsunluutorneissa. Pisteet annan Soneralle, joka aika nopeasti ilmoitti että lähettävät ainakin kaksi kanavaa ja loput kaksi heti kun siihen lupa tulee. Valitettavasti Elisa tuli päivän myöhässä, mutta parempi tämä kuin vastuunpakoilu.

    Soneran verkossa Yle HD näytti TV 1:n lähetystä noin kello 7.14 asti, eli klo 7 uutisten loppuun. Tämän jälkeen lähete katosi. En tiedä milloin nämä neljä kanavaa aloittivat kaapelissa. Welhon seurantasivuilta oli havaittavissa että ohjaustiedot oli jo maanantaina iltapäivästä verkossa vaikka ohjelaa ei tiettävästi tullut.

  4. Broadcast avatar
    Broadcast

    Olihan tuo Elisalta tavallista nopeampaa toimintaa, ettei ollut kuin päivän jäljessä. Radio Helsingin taajuusmuutoksen jälkeen meni melkein viikko ennen kuin saivat kanavan takaisin kaapeliin. :-*