SBC Radio heräämässä henkiin

kirjoittanut

kategoriassa

SBC Radio -logoKouvolassa saattaa ensi kesänä soida vanha tuttu paikallisradio uudella taajuudella, mikäli entiset SBC Radion työntekijät toteuttavat ideansa. Vuodesta 1985 2000-luvun alkuvuosiin toimineen SBC Radion palauttamisen taustalla ovat useat kanavalta tutut radioäänet, jotka aikovat tuoda radion Kouvolan seudulle ensi kesäksi. Kouvolan Sanomien mukaan yksi hankkeen taustavaikuttajista on SBC Radion entinen toimitusjohtaja Reijo Saksa.

Kesäradio SBC ei ole vielä saanut toimilupaa, mutta Saksa arvioi lehden haastattelussa lupakuvioiden selviävän. Ohjelmaa aiotaan lähettää Kouvolan torilta ympäri vuorokauden. Lähetyksille pyritään saamaan mahdollisimman paljon SBC:n alkuperäistä taajuutta 93,8 MHz muistuttava taajuus. Asema aikoo olla kaupallinen kesäradio, joten paikallisia yrittäjiä tullaan houkuttelemaan sponsoreiksi.

Saksan mukaan idea paikallisradion palauttamisesta lyhytaikaisella luvalla syntyi viime kesänä, kun SBC:n vanhat työntekijät kokoontuivat.

– Aluksi ajatuksena oli perustaa kesäradio vuonna 2015, jolloin SBC:n perustamisesta olisi kulunut 30 vuotta. Sitä päätettiin kuitenkin aikaistaa, Saksa kertoo.

SBC Radio oli yksi Suomen ensimmäisistä paikallisradioista. Se aloitti lähetykset elokuussa 1985. Ohjelma-ajan taajuudella jakoi toinen paikallisradio Kouvolan Ääni. Asemat yhdistyivät vuonna 1987. SBC teki viime vuosinaan yhteistyötä ensin Radio Plus -ketjun ja sitten NRJ:n kanssa.

Mediamonitori – Kouvolan Sanomat