DNA testaa DVB-C2-teknologiaa kaapeliverkossa

kirjoittanut

kategoriassa

DNA-logoDNA testaa kaapeliverkoissa käytetyn DVB-C -tekniikan seuraajaa. DVB-C2 -teknologia mahdollistaa kaapelin kapasiteetin käytön tehostamisen kasvattaen verkon suorituskykyä. Uuden teknologian myötä samaan radiotaajuustilaan mahtuu noin kaksinkertainen määrä kanavia nykyiseen DVB-C -teknologiaan verrattuna.

DNA on alkanut testata DVB-C2 teknologiaa tuotantoverkossaan testikäyttöön varatulla taajuusalueella. Näin ollen testaus ei häiritse DVB-C tekniikkaa käyttävien kanavien toimintaan, eikä edellytä toimenpiteitä kuluttajilta. DNA ei ole vielä päättänyt, ottaako se uuden teknologian käyttöön nykyisen tekniikan rinnalle. Uutta DVB-C2 -formaattia testataan yhteistyössä pitkäaikaisen teknologiakumppanin Telesten kanssa.

– Nyt vain varmistamme, että tekniikka toimii erilaisissa verkko-olosuhteissa, DNA:sta kerrotaan.

Kaapeliverkolta vaaditaan jatkossa yhä enemmän kapasiteettia kolmiulotteisten tv-lähetysten alkamisen myötä.

Mediamonitori