Radio Ykkönen: Striptease ja Studio Helsinki

kirjoittanut

kategoriassa

Radio Ykkönen -logoTuija Wuori-Tabermannin ohjelmassa Striptease vieraili julkisuudesta tuttuja henkilöitä muun muassa musiikkipiireistä. Toinen poiminta tässä artikkelissa on Studio Helsinki.

25.11.1994, toimittajana Tuija Wuori-Tabermann:

Ruotsinkieliset uutiset ja sään toimitti Henrik Ulfvens.

Ohjelmassa haastateltiin laulaja-lauluntekijä Pave Maijasta, joka kertoi kolmen vuoden tauon jälkeen julkaistavasta uudesta albumista Sirkus saapuu tivoliin. Maijanen totesi, että oman riman asettelu on joskus sairaalloisenkin tiukkaa ja uutta materiaalia oli pakko tehdä päästäkseen keikoille. Lisäksi Maijanen kertoi, etteivät tuottamishommat olleet verrattavissa esiintymisiin.

Uudella levyllä olivat mukana myös Hector ja Neumann. Sirkus saapuu tivoliin -albumilla oli mukana myös Hootenanny Trion Esplanadi-cover (alkuperäisesitys vuodelta 1964). Biisi teki Maijaseen varhaisteininä erityisen vaikutuksen hauskoine juttuineen, nyt teksti oli erityisen ajankohtainen ja ajaton. Kyseessä oli yksi perusbiiseistä, joita Maijanen esitti kavereidensa kanssa aikoinaan.

Stripteasissa 25. marraskuuta 1994 haastateltiin myös nuorsuomalaisten puheenjohtajaa Risto E. J. Penttilää ja aktiivihenkilö Miska Rantasta. He kertoivat, että J. K. Paasikiven syntymäpäivänä ensi sunnuntaina 27.11.1994 puolue aloittaa toimintansa. Oli kulunut suunnilleen sata vuotta siitä, kun nuorsuomalaiset oli ensi kertaa organisoitui puolueeksi.

Tavoitteeksi Penttilä ja Rantanen asettivat puoluekoneiston minimoinnin ja vaaliorganisaation muodostamisen. Politiikkaan tulisi saada mukaan tavallisesta elämästä hyviä ihmisiä.

Astrologi Markku Manninen arvioi uutta puoluetta. Nuorsuomalaisen puolueen perustekijät olivat samat kuin Suomen tasavallalla. Kyseessä oli viisas idealistilapsi. Kyseessä oleva luonnetyyppi oli Mannisen kertoman mukaan kaukana reaalimaailmasta ja ristiriitoja oli odotettavissa.

Ohjelman toinen taiteilijavieras oli laulaja Arja Koriseva, jolta ilmestyi uusi albumi Naisen tie. Levy oli rakennettu tanssittavaksi, ja Koriseva olikin erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Keikoille hän lähti uuden materiaalin kanssa mielellään ja mielenkiinnolla. Konserteissa Koriseva tulisi vierailemaan hyvinkin tiheästi koko joulukuun ajan.

Koriseva kertoi, että hän tykkää koota levyä niin, että mukaan pääsevät myös paremmin konserttilavalle sopivat kappaleet.

Uutiset (toimittajana Marko Tuomola):

– Valmet lopettaa Redigo- koulutuskoneiden valmistuksen, 50 työntekijää irtisanotaan. Kannattava toiminta edellyttäisi 20 koneen vuotuista tilauskantaa. Kuoreveden tehtaalla ehdittiin valmistaa 30 koulutuskonetta, joista 10 jäi Suomen Armeijalle ja 20 myytiin Meksikoon.

– Selkeä luottamus hallitukselle tänään järjestetyssä välikysymysäänestyksessä. Kristilliset esittivät vihreiden tukemina hallitukselle epäluottamusta työllisyyden hoidon johdosta. Lopullinen äänestystulos oli eduskunnassa 94-76. Tyhjää äänesti 8 ja poissa oli 21 kansanedustajaa.

– Kansanedustaja Vesa Laukkasen eroa käsitellään eduskunnan täysistunnossa seuraavan kerran ensi tiistaina. Puhemiesneuvosto käsitteli asiaa tänään. Puhemies Riitta Uosukaisen mukaan tarvitaan lisäselvityksiä ennen päätöksentekoa. Tehdyn lisäselvityksen mukaan ero on mahdollista myöntää.

– Palkankorotukset eivät saisi ylittää kolmea prosenttia tänä syksynä. Sen ylittyminen murtaisi Suomen Pankin asettaman inflaatiotavoitteen, valtiovarainministeriön kansantalousosaston ylijohtaja Sixten Korkmanin mukaan. Tuon tavoitteen toteutuminen edellyttää monella alalla jopa nollalinjaa kolmeen prosenttiin sisältyvien palkkaliukumien vuoksi. Korkman on vetänyt tulopoliittista selvitystoimikuntaa, selvittäen Esko Ahon pyynnöstä palkankorotusten vaikutuksia kansantalouteen.

– Suomen kansatalous irtaantuu lamasta kesän lopun arviota nopeammin. Vienti ja sen mukana myös teollisuustuotanto ovat nousseet jo tuntuvasti yli edellisen suhdannehuipun aikaisen tason. Teollisuuden investoinnit lisääntyivät.

Mainokset:

Asea Scandia (spiikkerit Veikko Honkanen ja Kristiina Möller)

Carrols Burgeri – Jari Kurri, Itäkeskuksen Carrols 27.11. klo 14-16, Teemu Selänne, Citykäytävän Carrols 27.11. klo 14-16

Kuuntelijoiden palvelukanava:
Akateeminen kirjakauppa – Canon Word Tank (spiikkeri Tuomas Tarkkanen, tuotanto Luovat Palvelut Oy)

Taffel  – sunnuntaina Urheilutalolla klo 17 Taffel Team Namika vs. Pantterit

Lahden Erikoisoluen ravintolaraportti (Remu Aaltosen ja kumppaneiden musiikkiesitys) – mainostettavat anniskelupaikat: Pub Café Paalupaikka, Pub Living Room, Ravintola Merituuli, Ravintola Länkkäri, Ravintola Sandis, Biljardibaari Aula (spiikkeri Jukka Laaksonen)

Finnair  – Gretzky Allstars Helsingin Jäähallissa 3.12., raportit tähtien harjoituksista ja itse ottelusta Ettanin taajuudella (spiikkerit Jukka Laaksonen ja Stefan Möller, mukana Jari Kurri)

Joutsenlippu-merkki (spiikkeri Heikki Hilander)

Viking Line – Cinderellan 24 tunnin risteily (spiikkerit Riki Sorsa ja Pasi Ruohonen)

Washington Bar (spiikkeri Jope Ruonansuu)

Aikamerkki kello 14 Rich Coffee (spiikkeri Lauri Ollari,  mukana Matti Eskon esitys Sä kuulut päivään jokaiseen)

Soitetut kappaleet:

Pave Maijanen – Esplanadi
B. B. King – I`m Moving On
Arja Koriseva – Naisen tie

Studio Helsinki ti 21.6.1994 klo 19.45-21.00:

Chris De Burgh – Fire On The Water
Sade – Smooth Operator

Jazzia loppuohjelman ajan.

 

Ääninäyte ohjelmasta Striptease syksyltä 1992.