Iskelmän ja The Voicen omistaja vaihtumassa

kirjoittanut

kategoriassa

ProSiebenSat.1 -logoProSiebenSat.1 on päättänyt myydä SBS:n pohjoismaiden toiminnot. Tarjouskilpailu on Dagens Median mukaan saatu päätökseen. Liiketoiminnoista kiinnostuneita ovat ainakin ruotsalainen MTG sekä Sanoma-konserni. Tarkoitus on myydä myös yhtiön toiminnot Benelux-maissa. SBS-konserniin kuuluu Suomessa muun muassa TV Viisi, The Voice, Iskelmä-radio sekä kaupunkiradiot Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa.

Ruotsissa SBS omistaa Kanal 5:n, johon myös Suomen TV Viiden nykyinen konsepti perustuu. MTG omistaa puolet Radio Novan omistavasta Oy Suomen Uutisradio Ab -yhtiöstä.

Mediamonitori – Marmai Dagens Media


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Iskelmän ja The Voicen omistaja vaihtumassa”

 1. radioman avatar

  Suomen kilpailutilanteen kannalta parempi vaihtoehto uudeksi omistajaksi olisi MTG, koska Sanomalla on jo melkoinen siivu Suomen mediamarkkinoilla lehtineen ja televisio- ja radiokanavineen.

  Ruotsissa taas MTG taitaisi kasvaa liian suureksi jos nappaisi vielä SBS:n kanavat, omiakin kun on siellä moneen lähtöön ja esimerkiksi Ruotsin NRJ:kin on siirtynyt vuosia sitten MTG:n leiriin.

 2. Tero Toivonen avatar
  Tero Toivonen

  Ruotsissa MTG voisi saada käytännössä monopoliaseman kaupallisen radion puolella.

  Kauppa tuskin vaikuttaa kovin suuresti radioiden ja tv-kanavien sisältöön, mutta merkittävästä viestintäpoliittisesta ratkaisusta on kyse.

  Liikenne- ja viestintäministeriöstä kerrottiin torstaina, ettei ministeriössä ole käsitelty mahdollista yrityskauppaa. Sellaisesta ei ole tietoa.