YLE aikoo säästää myös kanavien määrässä?

kirjoittanut

kategoriassa

Yleisradio harkitsee yhden kanavan lakkauttamista miettiessään vaihtoehtoja säästöjen saamiseksi. Suunnitelmissa on kulttuurikanava YLE Teeman ja ruotsinkielisen YLE FST5:n toimintojen yhdistäminen. Säästötarve johtuu tv-maksun ennakoitua vähäisemmästä korotuksesta ja myöhemmin käyttöön tulevasta yleisradiomaksusta, joka on jäämässä yhtiön odotuksia pienemmäksi. YLE:n toimitusjohtaja Mikael Jungner ei halua vielä ottaa asiaan kantaa. Hänen mukaansa kaikki muut vaihtoehdot tutkitaan ensin.

Säästöjä tehdään ainakin vähentämällä työntekijöiden määrää ja näin tinkimällä ohjelmatuotannosta, mutta ne pyritään tekemään ilman irtisanomisia. Itsenäisiltä yhtiöiltä ostetaan aiempaa vähemmän ohjelmia ja urheiluohjelmien esitysoikeuksia karsitaan.

YLE etsii säästöjä myös lähetysten jakelukustannuksista. Se tarkoittaa tiukkoja neuvotteluja lähetysten jakelusta vastaavan Digitan kanssa. Jungnerin mukaan muita säästöpäätöksiä ei ole vielä tehty, ja YLE Teeman ja YLE FST5:n mahdollisesta yhdistämisestä päätetään vasta ensi keväänä.

Mediamonitori – YLE