Valtioneuvosto-logoValtioneuvosto on julistanut haettavaksi yhdeksän tv-toimilupaa. Kierroksen tavoitteena on edistää laadukkaiden ja monipuolisten sisältöjen tarjontaa kattavasti koko maassa sekä lisätä teräväpiirtolähetyksien määrää antenniverkossa. Haettavina ovat verkkotoimiluvat UHF-alueella kanavanipuissa A, B, C, D ja F. VHF-alueella haettavina ovat toimiluvat kanavanippuihin A, B ja C. Lisäksi haettavana on yksi alueellinen toimilupa Pohjanmaalle.

Uuden toimilupakauden kesto on kymmenen vuotta ja se alkaa vuonna 2017. Toimilupien haku päättyy 18. toukokuuta 2015.

Antenniverkon UHF-alueella on tarkoitus siirtyä HD-aikaan vaiheittain ottamalla käyttöön uusi DVB-T2-standardi. VHF-alueella lähetykset ovat jo nyt toteutettu teräväpiirtotekniikalla.

UHF A-nipussa tulee käyttää nykyistä DVB-T-standardia vuoteen 2026 saakka. Kyseinen kanavanippu on varattu Yleisradion ja yleisen edun kanavien käyttöön. Valtioneuvosto voi pyörtää päätöksen perustelluin syin välitarkastuksessa ja edellyttää nopeampaa siirtymistä teräväpiirtolähetykset mahdollistavaan tekniikkaan.

Päätöksen taustalla on vuonna 2012 hyväksytty sähköisen median viestintäpoliittinen ohjelma. Verkkotoimilupia hallinnoivat tällä hetkellä Digita sekä DNA. Pohjanmaan alueelliset toimiluvat omistaa Anvia.

Mediamonitori - LVM

Kommentit

+36 #1 Jorma Laiho 20.05.2015 10:15
Hakijat ovat selvillä. Ainut uusi yrittäjä norjalainen Norkring UHF-verkossa. Tiedote LVM:n sivuilla. Muuta tietoa ei vielä ole.

Kommentointi on suljettu.