Televisio tarjoaa viihdettä ja urheilua

kirjoittanut

kategoriassa

Valtakunnallisten tv-kanavien tarjonta on muuttunut entistä viihtellisempään suuntaan.Tämä ilmenee liikenne- ja viestintäministeriön tuoreesta tutkimuksesta, jossa käytiin läpi suomalaista tv-tarjontaa vuonna 2008. Mukana tutkimuksessa olivat kaikki valtakunnalliset kanavat. Kanavien ohjelmiston kotimaisuusaste laski 55 prosenttiin vuonna 2008. Vuotta aiemmin kotimaisuusaste oli 60 prosenttia.

Eniten kotimaisuus näkyi ajankohtais- ja asiaohjelmissa sekä viihteessä ja urheilussa. Koko ohjelmiston kanavakohtaisessa tarkastelussa monipuolisimpia olivat täyden palvelun FST5 ja TV2 sekä MTV3.

MTV3 oli selvästi lisännyt monipuolisuuttaan. Seuraavaksi monipuolisin kanava oli TV1, joka oli kaventanut tarjontaansa. Yleisradion kanavat tarjosivat kokonaisuutena hyvin kattavan ohjelmapalvelun ja erittäin kotimaisen ohjelmiston.

Ylen tarjonta oli muuttunut selvästi viihdepainotteisemmaksi kuin vuotta aiemmin. Kuitenkin yli puolet tarjonnasta oli faktapainotteisia ohjelmia. Vuodesta 2007 vuoteen 2008 keskimääräinen viikoittainen kokonaistarjonta kasvoi 1006 tunnista 1033 tuntiin.

Suomalainen televisiotarjonta ei ole erityisen keskittynyt tiettyihin ohjelmatyyppeihin, vaikka niistä ulkomainen fiktio, asiaohjelmat ja urheilu saavatkin muita enemmän lähetysaikaa.

Mediamonitori – LVM