Jääkiekkoliiga alkaa tiistaina 12. syyskuuta ottelulla Lukko-HPK. Jääkiekkoselostuksia kuullaan kaudella 2023-2024 useilla paikallisilla radiotaajuuksilla tai liigaseurojen omilla nettisivuilla. Viime kauteen verrattuna muutoksia tulee Turun Palloseuran ja Ilveksen selostuksiin. TPS:n pelit kuuluvat Classic Hits -radion Turun taajuudelta ja Ilveksen selotukset seuran omilla nettisivuilla ja Radioplayer-palvelussa. HIFK-selostukset palaavat parin kauden tauon jälkeen, kun Classic Hits alkaa selostaa joukkueen otteluja Helsingin taajuudella. Kaikkien radioiden kiekkolähetykset kuuluvat myös netissä.

Oheiseen taulukkoon on merkitty liigajoukkueen pelejä selostavan radion tai nettipalvelun nimi ja radion kuunteluosoite sekä radion taajuus joukkueen paikkakunnalla ja selostajien nimet.

Jääkiekkoa kaudella 2023-24 selostavat radiokanavat:

Joukkue Radio / nettipalvelu Nettiradio   MHz Selostaja
HIFK Classic Hits (Helsinki) osoite   88,6 Ilmari Pitkänen
HPK Radio City Hämeenlinna osoite   88,9 Pauli Salokangas
Ilves Ilves+ osoite   - Mikko Aaltonen
JYP Radio Keskisuomalainen osoite   95,9 Tuomas Heikkilä
KalPa Savon Aallot osoite   102,0 Joonas Puomio
Kärpät Radio Kaleva osoite   95,0 Juhopekka Pietilä (kotipelit)
Miska Peltoniemi (vieraspelit)
Lukko Radio Ramona osoite   93,3 Risto Leino
Pelicans Radio Voima osoite   98,6 Arttu Hämäläinen (kotipelit)
Ili Varmavuo (vieraspelit)
Tappara Tampereen Kiakkoradio osoite   89,0 Juha Lindgren
TPS Classic Hits (Turku) osoite   88,3 Markku Silvennoinen
Ässät Radio Pori osoite   89,4 Jussi Aho
           

Osa radiokanavista välittää ottelun ennakkotunnelmia puolta tuntia tai tuntia ennen ottelun alkamista. Esimerkiksi TPS:n kotipeleissä selostaja Markku Silvennoisen parina on studioisäntänä Jarkko Laitinen. TPS:n ja HIFK:n ottelupäivän ennakkoraportit kuullaan paikallisella Classic Hits -taajuudella arkisin kello 10, 14 ja 17 ja viikonloppuisin kello 11 ja 14.

Otteluselostuksissa on useimmilla radioilla mukana myös kommenttaattoreita, esimerkiksi Radio Keskisuomalaisen JYP-kotipelien kommentaattorikaartiin lukeutuvat Ari-Pekka Siekkinen, Ossi Louhivaara ja Mikko Kalteva. HPK:n ottelulähetyksiin Radio City Hämeenlinnassa tulee uutena elementtinä pelaaja- ja valmentajahaastattelut erien tai ottelujen jälkeen. Oulussa selostusvastuun kotipeleistä ottaa Juhopekka Pietilä ja vierasotteluista Miska Peltoniemi.

CHL-liigan selostuksia kuullaan ILves+ -palvelussa ja Tampereen Kiakkoradiossa sekä Lukon kotipeleistä myös Radio Ramonassa.

Yle Puhe seuraa jääkiekkoliigaa erikoislähetyksissään, mutta kanavan toiminta loppuu tammikuussa 2024. Yleisradio tiedottaa syksyn aikana, miten Jääkiekkokierrokset jatkuvat Puheen loppumisen jälkeen.

Mediamonitori

Muualla Mediamonitorissa: nettiradiot

Juttua päivitetty 13.9.2023 klo 18.30: lisätty tieto Ilveksen selostuksista myös Radioplayerissa sekä korjaukset TPS:n ja HIFK:n otteluennakkojen aikatauluun.