Lähetä alla olevalla lomakkeella oma kuunteluhavaintosi kuuntelulokiin. Onko lähetin omituisesti sammunut? Onko lähetyksessä vikaa? Onko RDS muuttunut? Kuuluuko tropoasemia? Nämä asiat kuuluvaat kuuntelulokiin.

Mediamonitori pidättää oikeuden muokata viestejä tai poistaa niitä katsoessaan sen tarpeelliseksi. Täytä kenttiin vain yhden lähettimen tiedot kerrallaan ja mainitse mahdollisesti asiaan liittyvät muut lähettimet/asemat viestikentässä.

Kuuntelulokiin eivät kuulu
1) puutteelliset merkinnät.
2) usein toistuvat vastaavat havainnot.
3) keskustelu.

Asiattomat viestit poistetaan suoraan ilman varoitusta! Toisen henkilön nimissä esiintyminen on kiellettyä.

Käytetyt lyhenteet: SA = Suomen aikaa, SKA = Suomen kesäaikaa, V = pystypolarisaatio ja H = vaakapolarisaatio.

Huomaa, että ohjelmisto lisää automaattisesti taajuuskentän perään "MHz"-päätteen. Sinun ei tarvitse itse kirjoittaa sitä.

 

Kuuntelulokin etusivu

Käytä alla olevaa lomaketta antaaksesi meille palautta tai ottaaksesi meihin yhteyttä.

Tämä on Mediamonitorin taajuuslistan ohje.

Yleiset ohjeet

Taajuuslista näyttää näytön koosta riippuen tietyt sarakkeet oletuksena. Columns-napin kautta voi valita lisää sarakkeita, joita ei oletuksena näytetä. Search all columns -haulla voit hakea minkä tahansa sarakkeen tietoa koko taajuuslistasta. Lisäksi voit tehdä sarakekohtaisia hakuja jokaisen sarakkeen alussa olevaa Etsi-kenttää hyödyntäen. Moniehtoisia hakuja voi tehdä klikkaamalla suurennuslasin kuvaketta.

Sarakkeet

Paikkakunta

Kertoo lähetyspaikkakunnan ja mahdollisen lähetyspaikan nimen.

Aseman nimi

Taajuutta käyttävän radioaseman nimi.

Koordinaatit (Longitude, Latitude)

Koordinaattien perusteella löydät lähetinpaikan kartalta. Kätevä nettikartta tähän toimintaan on Kansalaisen karttapaikka ja sen koordinaattihaku, joka löytyy oikeasta reunasta XY-napin takaa. Mediamonitorin taajuuslistan koordinaattitiedot kannattaa syöttää palveluun "ETRS89 maantiet. koord. (~WGS84)" -muodossa. Lon (longitudi, lon): Pituuskoordinaatti. Esimerkiksi 25E5522 = 25º55'22" (asteina) = 25d55'22 (ETRS89 maantiet. koord. (~WGS84)). Lat (latitudi, lat): Leveyskoordinaatti. Esimerkiksi 61N2537 = 61º25'37" (asteina) = 61d25'37 (ETRS89 maantiet. koord. (~WGS84)).

Maanpinnan korkeus

Lähetyspaikan korkeus merenpintaan nähden eli meren pinnasta mitattu korkeus maston alapuoliseen maastoon. Yksikkönä metri (m).

Antennin korkeus

Kertoo lähetysantennin korkeuden maanpinnasta mitattuna. Yksikkönä metri (m).

Taajuus

Radioaseman lähetystaajuus megahertseinä (MHz).

Teho

Lähettimen teho ilmoitettuna joko watteina (W) tai kilowatteina (kW).

Polarisaatio

Lähetyksessä käytettävä polarisaatio, joka on joko vaakapolarisaatio (H-pol) tai pystypolarisaatio (V-pol). H:ta käytetään yleisimmin suurtehoisissa lähetyksissä, kun taas V on ollut perinteisesti paikallisradioiden lähetyksissä käytetty polarisaatio.

Maakunta

Maakunta, johon lähettimen sijaintipaikkakunta kuuluu.

Mediamonitori julkaisee koosteen vuoden 2019 aikana voimassa olevista radioluvista. Taulukkomuotoisessa luettelossa on mainittu kaikki vähintään yhden watin teholla lähettävät radioasemat, joille Viestintävirasto on myöntänyt lyhytaikaisen radioluvan. Tehdasalueille, tunneleihin ja parkkihalleihin tarkoitettuja radiolupia ei ole mainittu tässä luettelossa. Taulukko perustuu Liikenne- ja Viestintäviraston (Traficom) julkaisemiin lupatietoihin.

Yleiset ohjeet

Taulukko lyhytaikaisista radioluvista näyttää näytön koosta riippuen tietyt sarakkeet oletuksena. Columns-napin kautta voi valita lisää sarakkeita, joita ei oletuksena näytetä. Search all columns -haulla voit hakea minkä tahansa sarakkeen tietoa koko taajuuslistasta. Lisäksi voit tehdä sarakekohtaisia hakuja jokaisen sarakkeen alussa olevaa Etsi-kenttää hyödyntäen. Moniehtoisia hakuja voi tehdä klikkaamalla suurennuslasin kuvaketta.

Voit hakea myös kaikki tällä hetkellä voimassa olevat luvat suurennuslasin takaa tekemällä seuraavanlaisen haun (päivämääräksi valitse Today):

Sarakkeet

Paikkakunta

Kertoo lähetyspaikkakunnan nimen.

Aseman nimi

Taajuutta käyttävän radioaseman nimi.

Taajuus

Radioaseman lähetystaajuus megahertseinä (MHz).

Teho

Lähettimen suurin sallittu teho watteina (W).

Nettiradio

Lyhytaikaisen radioaseman nettikuunteluosoite, mikäli asemalla on nettilähetyksiä.

Alkamispvm

Lyhytaikaisen radioluvan alkamispäivämäärä.

Loppupvm

Lyhytaikaisen radioluvan päättymispäivämäärä.

Luvanhaltija

Lyhytaikaisen radioluvan haltija.

Tyyppi

Radioaseman toiminnan yleinen kuvaus: teemaradio = lähetystoiminta tiettyä teemaa (esim. joulu tai muu sesonki, vaalit ym.) varten, lyhytaikaisrad. = ei-teemoitettu yleinen ohjelmisto, opisk. / koulutus = oppilaitos- tai opiskelijaradio tai koulutusradio, heng. / usk. = hengellisiin tapahtumiin tai uskonnon harjoittamiseen perustuva radiotoiminta, harr./ messut / näytt. = harrastetapahtumien, messujen ja muiden näyttelyjen radiotoiminta, elokuva / teatt. / kons. = elokuva- ja teatteriesitysten tai konserttitapahtumien radiotoiminta, hevosurh. ym. = ravitapahtumien tai muun hevosurheilun radioasema, liik. / urh. = liikunta- tai kuntourheuilutapahtumiin liittyvä radiotoiminta, urh. / moottoriurh. = moottoriurheilutapahtumien radiotoiminta, urh./ muu = muiden urheilutapahtimien radiotoiminta.

Maakunta

Maakunta, johon lähettimen sijaintipaikkakunta kuuluu.

Mediamonitori-logoMediamonitori
Ikkunasi mediaan
www.mediamonitori.fi
info@mediamonitori.fi
Yhteydenottolomake
 

Toimitus ja ylläpito

Tero Toivonen
Vastaava tuottaja
tero.toivonen@mediamonitori.fi

Otto Metsähukala
Ylläpitäjä
otto.metsahukala@mediamonitori.fi

Lauri Nieminen
Toimittaja
lauri.nieminen@mediamonitori.fi

 

 

Twitter

Facebook-ryhmä