Kiss FM

kirjoittanut

kategoriassa

Osa 3: Suurien mullistusten aika

Uusi KISS -logo

Joulukuussa 2003 Kiss aloitti yhdessä Iskelmän kanssa ensimmäisinä radiokanavina lähetykset digitelevisioverkossa. Valtioneuvosto myönsi SBS:lle luvan joulukuun puolivälin jälkeen. Jo viikon kuluttua luvan myöntämisestä kanavat olivat digijakelussa. Vuodenvaihteessa Kiss FM teki uudenvuodenlupauksen soittaa monipuolisempaa musiikkia. Mikäli sama kappale soi kahdesti työpäivän (klo 10-15) aikana, sai ensimmäinen soittaja 10 000 € puhtaana käteen.

Uusi digitelevisiokanava Viisi aloitti keväällä 2004 lähetyksensä, yhteistyökumppaninaan Kiss FM. Kissillä oli huomattava osuus Viitosen ohjelmavirrassa. Kiss TV soitti taustalla Kiss FM:n ohjelmaa ja kuvaruudussa nähtiin mm. uutisotsikoita, säätietoja ja kelitietoja. Kiss soi myös GalleriaChatin ja Mobiili+ -ohjelman taustalla. Keväällä Viisi ja SBS kertovat aloittavansa strategisen yhteistyön, joka johti pian siihen, että Viitonen siirtyi SBS:n omistukseen. Loppukesästä 2004 tuli tieto, että Viitonen ei jatkakaan entiseen malliin kesän jälkeen, vaan tilalle tulee loppuvuoden aikana uusi musiikkitelevisiokanava The Voice.

Elokuun 2004 puolivälissä Kiss FM uudistui hieman, lähetysaikoja muutettiin ja mukaan tuli uusia ohjelmia. Aamutiimi oli äänessä vain kolme tuntia klo 06:30-09:30, jonka jälkeen kuultiin uutena ohjelmana ”90 minuuttia musiikkia”. Muut arki-ohjelmat siirtyivät tunnilla eteenpäin, mutta Top 30 Kuuntelijalista säilytti vanhan paikkansa alkaen klo 19. Syyskuun alussa kanava sai uuden iltaohjelman, kun aiemmin Kiss FM:llä juontanut ja ohjelmapäällikkönä toiminut Pasi Piipponen palasi sorvin ääreen uudella Iltakoulu-ohjelmalla.

Kissin viikonloput uudistuivat vielä arkipäiviä enemmän. Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-17 kanavan valtasi Kiss FM Toiveviikonvaihde, jota juonsi aluksi Tico Anttonen. Lauantai-illat täyttyivät puolestaan bilemusiikilla, kun Kiss FM Party ilmestyi ohjelmistoon klo 18-23. Sunnuntai-iltaisin alettiin puolestaan muistella 90-lukua Retrosunnuntain merkeissä klo 17-21.

Loppuvuosi oli Kiss FM:lle vaikea. Aamutiimin suosittu juontaja Timo ”Timpe” Salonen irtisanoutui häneen kohdistuneiden rikosepäilyjen vuoksi. Radiopersoonaa epäiltiin alaikäisen hyväksikäytöstä, josta hän seuraavana keväänä sai tuomion. Aamutiimiin Annika Metsäkedon juontajapariksi siirtyi kanavan iltapäiviä luotsannut Marko Pirttinen. Keltainen lehdistö löysi kuitenkin luurangon myös Pirttisen kaapista. Hän oli saanut vuonna 2003 tuomion lapsipornografian hallussapidosta. Myös Pirttinen päätti irtisanoutua vanhan tuomion tultua yllättäen esiin. Kiss FM ilmoitti lopettavansa toistaiseksi koko Aamutiimin tapausten seurauksena.

Muutaman viikon ajan kanavan aamuja pyöritti Toiveviikonvaihteesta tuttu Tico Anttonen yhdessä uutistenlukija Eeva Rajalan ja Aamutiimiin palkatun Jussi Lehmuskallion kanssa. Marraskuun lopussa aamuihin tuli Remppajengi, jonka tarkoituksena oli kasata kaikkien aikojen Aamutiimi vuodelle 2005. Remppajengin vakioporukkaan kuuluivat Annika Metsäketo, Wallu Valpio sekä Tico Anttonen. Ohjelmassa oli myös paljon julkisuuden henkilöitä sekä vieraina että juontamassa. Myös Jussi Lehmuskallio oli aluksi Remppajengissä mukana, mutta hän siirtyi pian iltoihin Pasi Piipposen tilalle. Remppajengi päätti työnsä maalis-huhtikuun vaihteessa, mutta uutta Aamutiimiä ei vielä paljastettu.

Kiss FM vietti maaliskuussa 2005 10-vuotissynttäreitään, joiden yhteydessä kanava lanseerasi yhdessä Nokian ja HP:n kanssa ensimmäisenä maailmassa Visual Radio -palvelun. Kiss FM:n Visual Radio -palvelu näytti kavalla soivan kappaleen nimen, artistin nimen ja kuvan sekä lisätietoa artistista yhteensopivan matkapuhelimen näytöllä. Lisäksi oli mahdollista osallistua kyselyihin ja äänestyksiin matkapuhelimen kautta sekä tilata soittoääniä ja keikkalippuja.

Kissin syntymäpäiväjuhlat kulkivat nimellä Vuosikymmenen bileet, jotka pidettiin Helsingin Kaapelitehtaalla. Lippuja bileisiin oli saatavissa ainoastaan voittamalla liput suoraan kanavan kilpailusta. Juhlissa esiintyivät mm. Titiyo, Bodies Without Organs, Bomfunk MC’s, LAB ja Beats & Styles. Bileistä kuultiin illan aikana myös suoraa lähetystä kanavan taajuuksilla klo 19-23. Lähetyksen juonsi Tico Anttonen yhdessä Jussi Lehmuskallion kanssa. Vuosikymmenen bileiden jälkeen kanavan ohjelmisto muuttui jälleen hieman. Primetime-ohjelmien lähetysajoissa palattiin vanhaan kaavaan ja Kiss FM Party siirtyi lähetettäväksi vain perjantai- ja lauantai-iltaisin klo 18-23. Talven aikana ohjelmaa oli kuultu jokaisena arki-iltana sekä lauantaina.

Elokuun 2005 lopussa asema uudistui ja vaihtoi nimekseen Uusi Kiss. Samalla menivät uusiksi niin äänimaailma kuin visuaalinen ilmekin. Myös uusi aamuohjelma, Aamuklubi, aloitti näyttelijä Eppu Salmisen, Silvia Modigin ja stand up -koomikko Niko Kivelän voimin. Uuden Kissin soittolistalla korostettiin enemmän uutta musiikkia kuin aiemmin ja yli kaksi vuotta vanhan musiikin osuutta laskettiin viidennekseen entisestä 40 prosentista. Uuden Kissin keskipäivää juonsi Satu Järvinen, iltapäivää Tico Anttonen kimppakyydissä Annika Metsäkedon kanssa ja iltaa MTV3:n Suuri Seikkailu -kilpailusta tutuksi tullut Marko Loukaskorpi. Myöhemmin aamuklubin alkuperäisestä kokoonpanosta jäi jäljelle vain Niko Kivelä, joka sai juontajaparikseen Vappu Pimiän.

Vuoden 2006 lopulla asema pudotti uutuuden hohdon pois nimestään ja näin kanava toimi nimellä KISS. Tämä vaihe jäi kuitenkin varsin lyhyeksi, kun aseman omistava SBS päätti maaliskuussa 2007 perustaa monimediabrändin yhdistämällä KISS-radiokanavan musiikkitelevisiokanava The Voicen brändiin. 5. maaliskuuta 2007 radiokanavan nimeksi tuli The Voice Radio.

Sloganeita:

”Suomen ensimmäinen hittiasema” (1995)
”Tämän päivän parasta musiikkia”
”Hitit joka hetkeen”
”hittejä, hittejä, hittejä, kiss, kiss, kiss”
”Suosikkisi 80- ja 90-luvuilta. Ja parhaat uutuudet.” (1999-2001)
”Suomen suosituinta musiikkia.” (2001-2004)
”Suomi ei ole koskaan kuulostanut paremmalta!” (2004)
”Enemmän syytä kuunnella” (2005)
”Tämän päivän parasta musiikkia” (2005-2006)

Kiitokset:

Tero Toivonen
Tomi Yrjölä

Sivut: 1 2 3