Mediamonitori julkaisee koosteen vuoden 2022 aikana voimassa olevista radioluvista. Taulukkomuotoisessa luettelossa on mainittu kaikki vähintään yhden watin teholla lähettävät radioasemat, joille Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt lyhytaikaisen radioluvan. Tehdasalueille, tunneleihin ja parkkihalleihin tarkoitettuja radiolupia ei ole mainittu tässä luettelossa. Taulukko perustuu Traficomin julkaisemiin lupatietoihin.

Taulukon yläpuolella on linkitykset taulukon käyttöohjeisiin ja RDS-listalle, joka on erillinen osio Mediamonitorin tietosivuilla.

Yleiset ohjeet

Taulukko lyhytaikaisista radioluvista näyttää näytön koosta riippuen tietyt sarakkeet oletuksena. Columns-napin kautta voi valita lisää sarakkeita, joita ei oletuksena näytetä. Search all columns -haulla voit hakea minkä tahansa sarakkeen tietoa koko taajuuslistasta. Lisäksi voit tehdä sarakekohtaisia hakuja jokaisen sarakkeen alussa olevaa Etsi-kenttää hyödyntäen. Moniehtoisia hakuja voi tehdä klikkaamalla suurennuslasin kuvaketta.

Voit hakea myös kaikki tällä hetkellä voimassa olevat luvat suurennuslasin takaa tekemällä seuraavanlaisen haun (päivämääräksi valitse Today):

Sarakkeet

Paikkakunta

Kertoo lähetyspaikkakunnan nimen.

Aseman nimi

Taajuutta käyttävän radioaseman nimi.

Taajuus

Radioaseman lähetystaajuus megahertseinä (MHz).

Teho

Lähettimen suurin sallittu teho watteina (W).

Alkamispvm

Lyhytaikaisen radioluvan alkamispäivämäärä.

Loppupvm

Lyhytaikaisen radioluvan päättymispäivämäärä.

Luvanhaltija

Lyhytaikaisen radioluvan haltija.

Tyyppi

Radioaseman toiminnan yleinen kuvaus: teemaradio = lähetystoiminta tiettyä teemaa (esim. joulu tai muu sesonki, vaalit ym.) varten, lyhytaikaisrad. = ei-teemoitettu yleinen ohjelmisto, opisk. / koulutus = oppilaitos- tai opiskelijaradio tai koulutusradio, heng. / usk. = hengellisiin tapahtumiin tai uskonnon harjoittamiseen perustuva radiotoiminta, harr./ messut / näytt. = harrastetapahtumien, messujen ja muiden näyttelyjen radiotoiminta, elokuva / teatt. / kons. / fest. = elokuva- ja teatteriesitysten tai konserttitapahtumien sekä festivaalien radiotoiminta, hevosurh. ym. = ravitapahtumien tai muun hevosurheilun radioasema, liik. / urh. = liikunta- tai kuntourheuilutapahtumiin liittyvä radiotoiminta, urh. / moottoriurh. = moottoriurheilutapahtumien radiotoiminta, urh./ muu = muiden urheilutapahtimien radiotoiminta.

 

Facebook-ryhmä