Play tahtoo laajentua – Pooki tähtää Turkuun

kirjoittanut

kategoriassa

Pirkanmaalla toukokuussa toimintansa aloittanut lapsille ja varhaisteineille suunnattu radiokanava Play hakee syksyn toimilupakierroksella toimilupaa Jyväskylään, Vaasaan ja Kuopioon. Kanavan taustayhtiö SBS Discovery Radio haluaisi aloittaa myös uuden paikallisradion Turussa taajuudella 92,2 MHz. Aseman työnimenä on Radio Pooki Turku.

Play tavoittelee uusien taajuuksien Jyväskylä 107,8 MHz, Vaasa 98,4 MHz ja Kuopio 102,9 MHz lisäämistä sen nykyiseen toimilupaan. Kanava on otettu Pirkanmaalla hyvin vastaan ja kannattava kaupallinen toiminta nähdään siten mahdollisena. Kohderyhmämme on sellainen, jota Yleisradiokaan ei palvele FM-radiossa, hakemuksessa kerrotaan.

Radio Pooki Turku olisi yli 45-vuotiaille suunnattu paikallisradio, jonka toimittajat tekisivät suoraa lähetystä erilaisista alueen tapahtumista sekä raportoisivat uutisaiheista suoraan tapahtumapaikoilta. Kanavalla ei olisi soittolistaa, vaan toimittajat valitsisivat soitettavan musiikin itse unohtamatta paikallisia artisteja. Lupahakemusta perustellaan Oulun ja Raahen seuduilla toimivan Radio Pookin menestyksellä. Kohderyhmää pidetään ostokykyisenä ja siten erittäin houkuttelevana mainostajien näkökulmasta.

Playn ja Radio Pooki Turun hakemusten lisäksi SBS Discovery Radio Oy hakee paikallisia toimilupia Radio Citylle Kaakkois-Suomeen ja Lahteen sekä Kajaanin taajuuden 88,8 MHz liittämistä Radio City Oulun taajuusnippuun.

Mediamonitori


Kommentit

8 vastausta artikkeliin “Play tahtoo laajentua – Pooki tähtää Turkuun”

  1. Hantte avatar

    Radio Pookia kuuntelee 60+. Ei kukaan täysjärkinen sitä nuorempi. Millä tavalla Pookin kohderyhmä on ’houkutteleva’? Iäkäs kuuntelijakunta makoilee jo laitoksissa ja rahat menee ylläpitokustannuksiin. Toivottavasti joku muu saa Turun.

  2. Tero Toivonen avatar
    Tero Toivonen

    [quote name=”Hantte”]Radio Pookia kuuntelee 60+. Ei kukaan täysjärkinen sitä nuorempi. Millä tavalla Pookin kohderyhmä on ’houkutteleva’? Iäkäs kuuntelijakunta makoilee jo laitoksissa ja rahat menee ylläpitokustannuksiin. Toivottavasti joku muu saa Turun.[/quote]

    Ehkä Turusta puuttuu tällainen formaatti. Onhan siellä jo Järviradio ja Radio Melodia. :p

  3. Hantte avatar

    [quote name=”Tero Toivonen”][quote name=”Hantte”]Radio Pookia kuuntelee 60+. Ei kukaan täysjärkinen sitä nuorempi. Millä tavalla Pookin kohderyhmä on ’houkutteleva’? Iäkäs kuuntelijakunta makoilee jo laitoksissa ja rahat menee ylläpitokustannuksiin. Toivottavasti joku muu saa Turun.[/quote]

    Ehkä Turusta puuttuu tällainen formaatti. Onhan siellä jo Järviradio ja Radio Melodia. :p[/quote]

    Senioriväestölle on jo riittävästi Turussakin paikallista radiotarjontaa. Sitä paitsi kuuntelijatkin poistuvat kiihtyvällä tahdilla kuuntelemaan taivaaseen muita säveliä. Tuon radiofirman tuntien Turun Pooki olisi varmasti melko karsittu ja kevyt toteutus. Jossakin vaiheessa kaikki ’pookit’ ketjutetaan valtakunnalliseksi.

  4. Kuuntelija avatar
    Kuuntelija

    Henkilökohtaisesti toivon, että Play ei pääse laajentumaan. Kanavaa silloin tällöin kuunnelleena voin sanoa, että se on kaukana hyvästä. Musiikki on todella huonoa ja tunnarit ovat tylsiä. Lisäksi on huvittavaa, että varhaisteineille suunnatulla kanavalla esitetään lauluja, joissa ihannoidaan ryyppäämistä, joka minun näkemyksen (ja Suomen lain) mukaan on varhaisteineiltä ja nuorilta kielletty. Nettiradion kuuntelijaluvutkin ovat sen verran pieniä, että laajennus ei mielestäni ole millään tavoin perusteltu.

  5. Pasi Komsi avatar
    Pasi Komsi

    Olen kuullut Play radiossa laulettavan jotenkin siihen tapaan, että ”Jos et oo käyny jotain ammattikoulun linjaa oot homoseksuaali” + muuta samantasoista joka soveltuu myös kaikkein pienimpien kuuntelijoiden korville kuten yhtiö sisällöstä ilmoittaa. Mitään puhesisältöä, edes mainoksia ei ole. Sitäpaitsi soittamalla viikon samaa biisiä putkeen ei ole mitään radiohistoriaa. Operaatio Säkkijärven polkka soi taajuudella 715 KhZ taukoamatta elokuusta 1941 kevättalveen 1942. Ennätyksen omistaa edelleen YLE eikä SBS ole tehnyt mitään historiallista.

  6. play on turha avatar
    play on turha

    Playlla SBS hamuaa vain Loopin kuulijoita. Se ei tuo radiokenttään mitään uutta.

    Pooki on tosiaan suosittu eläkeläisten keskuudessa ja heitä on hyvä rahastaa erilaisilla toive- ja kauppaohjelmilla.

  7. Ei hyvänen aika, ei Ei Pookia Turkuun, eikä mihinkään muuallekkaan.

    Järviradio on jo pilattu, kun musiikki on sota-ajan lauluja ja virsiä pitkin päivää.
    Jos ja kun eläkeläiset löytää Pookin, niin tästäkin tulee ”Radio Kääkkä”, kuten Järviradiosta. Sehän on pakko soittaa Säkkijärven polkka kahdesti päivässä, jos maksava toivoja niin haluaa..

    Tämä nyt vaan haisee siltä, että suomen paras radio halutaan pilata, ja sitä en todellakaan toivo.

  8. Tero Toivonen avatar
    Tero Toivonen

    Uutinen on julkaistu syyskuussa 2014. Radio Pooki ei ole ainakaan lähiaikoina tulossa Turkuun.

    [quote name=”Harri”]Ei hyvänen aika, ei Ei Pookia Turkuun, eikä mihinkään muuallekkaan.

    Järviradio on jo pilattu, kun musiikki on sota-ajan lauluja ja virsiä pitkin päivää.
    [/quote]